Karateisti KK Brežice Maja Lazanski, Luka Cicvarić in dečki ter deklice ekipno do odličij na 1.državni pokalni tekmi v Črnomlju

Na dan letošnjih volitev v Državni zbor RS (24.04.2022) je v Črnomlju potekala prva pokalna tekma v organizaciji Karate kluba Črnomelj in Karate zveze Slovenija. Iz Karate kluba Brežice se je tekmovanja udeležila ekipa 10-ih tekmovalcev. Našim že uveljavljenim reprezentantom so se tokrat prvič na tako pomembni tekmi državnega nivoja pridružili tudi nekateri novi mladi tekmovalci iz kluba, ki so sicer po vseh omejitvah treningov v pretekli sezoni še v intenzivnih pripravah na vidnejše uvrstitve na najtežjih tekmovanjih. Tokrat so vsi nastopili v katah. Najbolj uspešni so bili Maja Lazanski s srebrnim in Luka Cicvarić ter ekipi dečkov (Gašper Štern, Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič) in deklic (Kim Kerin, Sofia Popijač in Eva Strgar) z osvojenim bronastim odličjem. Karate klub Brežice je tako prinesel domov 4 odličja z ene najpomembnejših tekem.

Image title

Udeleženci prve pokalne tekme v Črnomlju s trenerjema Darkom Cicvarićem in Nastjo Galič

Najprej sta v kategoriji 18-ih deklic svoj ognjeni krst na pokalnih tekmah prestali Angelika Li Žičkar in Kim Kerin. Uspešnejša je bila Angelika Li, ki se je po preboju v drugo kolo pomerila s kasnejšo zmagovalko in kasneje v repasažu osvojila 7. mesto. Kim se tokrat v posamični tekmi ni uspelo prebiti v drugo kolo, je pa v tekmi ekip skupaj s Sofio Popijač in Evo Strgar osvojila odlično bronasto odličje. Sofia in Eva sta v posamičnem tekmovanju prav tako prvič nastopili in pokazali ogromno znanja za prvo leto treninga. Več nastopov je uspelo Sofii, ki je po repasažu pristala na 7. mestu. O obeh pa bo v prihodnosti še veliko slišati.

Med 11-imi malčki je nastopil Gašper Štern in pokazal velik talent, čeprav se tokrat še ni prebil v ospredje. V najbolj številčni kategoriji 31-ih dečkov sta nastopila Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič. Oba sta nastopila zelo lepo, pokazala velik potencial in veliko znanja, uspešnejši pa je bil Niko, ki se mu je uspelo prebiti v drugo kolo. Vsi trije (Gašper Štern, Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič) so nastopili tudi v ekipi dečkov, ki je v repasažu proti ekipi iz Ajdovščine osvojila 3. mesto.

Med 14-imi kadetinjami sta vrhunsko nastopili Maja Lazanski in Maja Lakner. Obe sta naredili po tri mojstrske kate in dobivali izjemno visoke ocene. Maja Lazanski se je tako prebila v finale in z oceno 25,08 osvojila srebrno odličje, Maja Lakner pa je z oceno 23,90 bronasto odličje izgubila le za 0,02 točke. Majina najvišja ocena iz predtekmovanja je bila sicer kar 24,32. Luka Cicvarić je nastopil v kategoriji 11 kadetov. Kljub temu, da je vseskozi imel drugo oceno tekmovanja (23,38), je po smoli v žrebu osvojil tretje mesto. Vse tri kadete iz KK Brežice pa velja pohvaliti za izjemne nastope, velik napredek in upravičeno kandidaturo za najvišja mesta v reprezentanci Slovenije ter nastope na evropskih in svetovnih tekmovanjih.

Tekmovalce, ki so tokrat osvojili dve posamezni in dve ekipni odličji, sta spremljala trenerja Nastja Galič in Darko Cicvarić.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic