Karateisti KK Brežice na prireditvi Športnik leta prejeli priznanja za dosežke v letu 2021

V četrtek, 10. marca 2022, je Športna zveza Brežice organizirala prireditev Športnik leta 2021. Med prejemniki priznanj za športne dosežke v preteklem letu so bile tudi štiri članice Karate kluba Brežice, klub pa je prejel posebno priznanje ob lanski 50-letnici delovanja. Športnikom so spregovorili in podelili priznanja župan občine Brežice Ivan Molan, predsednik Atletske zveze Slovenije in predstavnik Olimpijskega komiteja Roman Dobnikar, sekretarka Športne zveze Samobor Nika Fleiss in predsednik Športne zveze Brežice Stane Tomše. Program je prisrčno povezovala Anja Urek, za popestritev dogajanja na odru pa so poskrbeli plesalci Plesnega društva Imani. Mesto Brežice, ki za šport namenja kar 7 % svojega proračuna, je letos po točkovanju in s pomočjo ambasadorjev športa postalo Evropsko mesto športa, kar je zaradi majhnosti mesta izjemen dosežek. Ena od ambasadork je tudi vrhunska brežiška športnica Nastja Galič, ki je pri kandidaturi mesta pomagala predstaviti zelo uspešno panogo karate.

Za dosežene rezultate in osvojene medalje na državnem prvenstvu v letu 2021 so iz KK Brežice prejele priznanja katašice Nastja Galič (članice DP 3. mesto, športna ambasadorka mesta Brežice, ki je postalo Evropsko mesto športa 2022), Maja Lazanski (kadetinje DP 3. mesto), Maja Lakner (kadetinje DP 5. mesto)in Metka Galič (veteranke DP 2. mesto). Športnica leta 2021 pa je postala članica Kluba borilnih veščin Fight Club Shony Ela Petan za doseženo 3. mesto na evropskem mladinskem prvenstvu, ki pa je tudi prvih 10 let trenirala v Karate klubu Brežice. Karate klub je na vse svoje sedanje in bivše tekmovalce zelo ponosen, še pomembneje pa je, da je v svojih 50-ih letih omogočil razvoj karate veščin številnim mladim in starejšim rekreativcem ter vzgojil številne mojstre in eno največjih trenerskih ekip.

Image title

Prejemniki diplom in priznanj: Metka Galič, Maja Lazanski, Nastja Galič in Hrvoje Teo Oršanič (manjka Maja Lakner)

V imenu kluba je priznanje za 50 let uspešnega delovanja  prevzel predsednik kluba Hrvoje Teo Oršanič. Kljub je obletnico praznoval v letu 2021, saj prvi začetki delovanja segajo v leto 1971. Karate klub Brežice je bil ustanovljen na ustanovnem občnem zboru 21. 5. 1971, nakar je bil 29. 6. 1971 tudi uradno vpisan v register društev v Občini Brežice. Klub je dosegal vrsto uspehov na izobraževalno-vzgojnem področju dela z mladimi in na področju tekmovanj od državnega do mednarodnega merila. V zgodovini brežiškega karateja so iz njega zrasli številni močni, spretni karateisti, uspešni tekmovalci, prvaki, reprezentanti Slovenije in nosilci kolajn na mednarodnih tekmovanjih. Ključ do uspeha je vsa ta leta ostal isti: trdo, predano in vztrajno delo ter predanost amaterskega kadra. Trenutno imajo svoje prostore v Športni dvorani Brežice, kjer potekajo treningi od torka do sobote. Še posebej so ponosni na številne vrste najmlajših, ki bodo s treningi postali bolj zdravi, družabni in skoncentrirani ter posledično uspešnejši v življenju. Prav gotovo pa bo kdo izmed njih nasledil vrhunske tekmovalce in posegel po medaljah tudi na najvišjih tekmovanjih.
[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic