Karateisti KK Brežice osvojili 12 medalj, katano in tanto na Bohinj OPEN 2016

To soboto je Akademija borilnih veščin Bohinj organizirala mednarodni turnir v katah in borbah KATANA CUP Bohinj 2016. Udeležili so se ga tekmovalci iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije. Tekmovanje je bilo namenjeno tudi promociji borilnih veščin in povezovanju znanja med različnimi vejami borilnih veščin. Brežiški karate klub je zastopala ekipa devetih karateistov, ki so domov prinesli kar 12 odličij, in sicer 4 zlata, 2 srebrni in 6 bronastih. Poleg tega pa tudi pravo samurajsko katano, ki jo je osvojila Nastja Galič v absolutni konkurenci Grand Master kot najboljša katašica turnirja, in tanto (krajši samurajski nož), ki ga je osvojila Kaja Omerzo za osvojeno drugo mesto v kategoriji Grand Master med borkami. Kaja je bila druga tudi v kategoriji članic. Zmagali so še Ela Petan v katah do 12 let, Dejan Debelak v kategoriji borbe kadeti in Nastja Galič tudi v kategoriji združenih članic.

Nastja Galič z osvojeno katano (dolgi  meč oz. samurajska sablja) in Kaja Omerzo z osvojeno tanto (krajši samurajski nož)

Tretja mesta in bronasta odličja so prejeli tudi Sara Marija Lavrič (v kategoriji kat in borb deklic do 10 let), David Matija Lavrič (v kategoriji kat in borb do 12 let), Ana Sever v kategoriji borb mlajših deklic do 12 let nad 40 kg in Ivana Lukič v kategoriji borb mlajših kadetinj nad 50 kg. Peto mesto je v kategoriji borbe deklice do 40 kg  (U12)  osvojila tudi Ela Petan. Zelo elegantno in graciozno je nastopila tudi Maja Lakner v kategoriji malčice kate, ki pa  ji je  tokrat do vidnejše uvrstitve zmanjkalo nekaj sreče pri žrebu in še malce več borbenosti in moči, kar pa je za tako mlado karateistko normalno, saj se šele razvija v vrhunsko tekmovalko.

Množica medalj in odličnih uvrstitev je rezultat vrhunskih predstavitev vseh nastopajočih Brežičanov na tem tekmovanju, še posebej pa velja pohvaliti konstantnost visokih rezultatov in velik napredek pri bratu in sestri Lavrič, izjemne tri borbe Dejana Debelaka, vrhunski nastop Ivane Lukič, ki je šele začela tekmovati in je že na prvih dveh velikih tekmah osvojila medaljo, velik talent Ele in Ane, ki sta iz tekme v tekmo boljši, odlični borbi Kaje Omerzo v kategoriji članic in seveda vrhunske izvedbe štirih kat članske reprezentantke Slovenije in velike vzornice ter trenerke brežiških katašev Nastje Galič. Tekmovalce sta v Bohinju vodila Franc Bajs in Metka Galič, ki sta imela veliko podporo v vseh starših nastopajočih otrok, saj so skozi celodnevno naporno tekmovanje bodrili brežiške in tudi ostale nastopajoče ter poskrbeli, da jim ni nič manjkalo. Poleg strokovnega tima v klubu in sponzorjev so ravno starši tisti, ki lahko z ustreznim sodelovanjem največ pripomorejo k uspehom svojih otrok.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic