Karateistka Ela Petan zmagovalka na Postojna open

Tekmovalci karate kluba Brežice so se v soboto 14.5.2015 udeležili 15. mednarodnega karate turnirja Postojna Open 2016. Sodelovalo je kar 471 tekmovalcev iz 62 klubov in šestih držav, ki so pripeljale svoje reprezentante. 

Ekipo so tokrat sestavljali:   Tjaša in Saša Petković, Sara Marija Lavrič,  David Matija Lavrič, Ana Sever, Sebastjan Lašič, Ivana Lukić, Dejan Debelak, Nika in Kaja OmerzoEla Petan in Nastja Galič. 

Kot po navadi so tekmovanje odprli najmlajši tekmovalci. Sara Marija Lavrič, ki tekmuje tako v katah kot tudi v bojih, je v prvem krogu tekmovanja v katah s 5:0 premagala nasprotnico, vendar ji je v nadaljevanju tekmovanja zmanjkalo moči za vidnejšo uvrstitev. Tudi Tjaša in Saša Petković sta tokrat tekmovanje zaključili brez vidnejše uvrstitve v obeh panogah.

Nika Omerzo je po poškodbi stopala nastopila kar v dveh kategorijah kat (kadetinj in mladink). V skupini kadetinj se ji je z visoko mojstrsko kato Seipai uspelo prebiti v drugi krog tekmovanja, vendar ji je športna sreča žal obrnila hrbet in je morala zaključiti tekmovanje z eno zmago. Ostali tekmovalci v športnih bojih Dejan, Ivana, David Matija, Sebastjan, Ana in Kaja so pokazali veliko srčnost, vendar jim tokrat ni uspelo poseči po stopničkah.

Za veliko veselje in ponos je poskrbela Ela Petan. Ela je najprej nastopila v katah, kjer je s petimi zaporednimi zmagami pometla s konkurenco. Med ostalimi je premagala tudi aktualno državno prvakinjo in podprvakinjo, v finalu pa je nasprotnico premagala z gladkih 5:0 in tako osvojila zlato kolajno in pokal. Ela je tekmovanje nadaljevala tudi v kategoriji športnih bojev, kjer se ji je s srčnostjo in odličnimi tehnikami uspelo priboriti do bronaste kolajne. Ela je ponovno dokazala, da je s trdnim delom in velikim talentom postala najboljša mlada katašica Slovenije ter ena najbolj perspektivnih in vsestranskih karateistk v državi.

Naša reprezentantka, Nastja Galič, ki se je pred kratkim vrnila z evropskega prvenstva v francoskem Montpellierju, je tokrat morala priznati poraz proti italijanski tekmovalki, vendar se je po porazu zbrala in v repasažnem boju osvojila 3. mesto ter tako oplemenitila svojo zbirko kolajn z močnih turnirjev.

Trenerja Christian Kajtna in Darko Cicvarić sta na prav vse tekmovalce izjemno ponosna, saj vesta koliko truda in poguma je potrebno vložiti za vsak nastop. Posebna zahvala vsem staršem, sponzorjem in podpornikom, ki so omogočili treninge in nastop na tem tekmovanju.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic