Karateistka iz KK Brežice Nastja Galič odpotovala na Evropske univerzitetne igre v Zagreb

Še dan nas loči do pričetka največjega evropskega več-panožnega športnega dogodka, namenjenega študentom vseh evropskih visokošolskih zavodov, t.i. Evropskih univerzitetnih iger (EUI). Sosedje Hrvati bodo gostili okoli 5000 študentov iz 45-ih evropskih držav in več kot 400-ih univerz, ki se bodo pomerili v rekordnih triindvajsetih disciplinah, od tega tudi dveh para-disciplinah. Barve vseh treh slovenskih univerz ter enega visokošolskega zavoda bo zastopalo 195 športnikov, študentov Univerze v Ljubljani bo kar 136. Ljubljansko univerzo bo v katah zastopala 19-letna Nastja Galič, članica Karate kluba Brežice in študentka psihologije na Filozofski fakulteti Slovenija. Nastja bo med vsemi slovenskimi predstavniki najmlajša udeleženka. V katah bo nastopala tudi Aljaž Klaneček (FRI), v borbah pa bodo barve slovenskih univerz branile Ajna Godnič (FF), Lina Pušnik (EF), Tjaša Bertoncelj (FŠ), Tjaša Ristič (EF) ter trener Mladen Railić.

Nastja Galič pred odhodom v Zagreb

Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) v sodelovanju s Hrvaško univerzitetno športno zvezo (HASS) organizira tretje evropske univerzitetne igre, ki so največji podvig Evropske univerzitetne športne zveze doslej. Letošnje igre bodo zajemale osupljivih 23 športnih disciplin (za primerjavo: leta 2014 jih je v Rotterdamu bilo 10), od tega tudi dve para-disciplini, EUSA se je namreč odločila zagotoviti enake možnosti vsem študentom športnikom. Tekmovalo se bo v badmintonu, bridgu, futsalu, golfu, judu, karateju, košarki in košarki 3na3, nogometu, šahu, športnem plezanju, namiznem tenisu, para – namiznem tenisu, taekwondoju, tenisu, odbojki, odbojki na pesku, plavanju ter para-plavanju, ragbiju 7, rokometu, vaterpolu in veslanju. Tekmovanja bodo potekala v dveh univerzitetnih središčih, v Zagrebu in na Reki.

V karateju se bo pomerilo 99 evropskih univerz, med njimi tudi najbolj prestižne kot so Oxford in Cambridge. Ljubljanska reprezentanca bo prispela v prestolnico v ponedeljek 11. julija, po kratkem premoru bodo sledile priprave in treningi v Domu odbojke - Bojan Stanič za prihajajoče dni. Naših sedem študentov športnikov se bo v treh tekmovalnih dneh v ekipnem in v posameznem delu pomerilo v borbah in v katah. Karateisti bodo prva Slovenska skupina, ki bo prispela na EUG, zato jim želimo vso srečo pri utiranju poti, ki vodijo do zmage!  Doma jih lahko pričakujemo 15. julija!
[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic