Karateistke iz Brežic na pripravah slovenske reprezentance v Kranju

Ta vikend so se članice Karate kluba Obzorje iz Brežic Nastja Galič, Petra Planinc in Kaja Omerzo udeležile reprezentančnih priprav v Kranju, ki jih pod okriljem KZS uspešno koordinira Miha Kovačič, sekretar komisije za reprezentace.

Nastja Galič je bila kot najboljša slovenska katašica med mladinkami  izbrana za nastop na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu v Lizboni, kjer bo 8. februarja zastopala Slovenijo v izjemni konkurenci številnih državnih prvakinj in svetovnih kataških zvezd. Za tekmovanje se intenzivno pripravlja že celo sezono, svojo formo je potrdila tudi z osvojitvijo naslova aktualne državne prvakinje in številnimi odličnimi uvrstitvami na zmagovalne stopničke na številnih mednarodnih turnirjih v Sloveniji in na Hrvaškem. Na reprezentančnih pripravah, ki potekajo med vikendi, trenira pod budnim očesom selektorja Liviusa Bunde in trenerja Bora Dereanija, v matičnem klubu pa pod vodstvom glavnega trenerja v brežiškem karate klubu Christiana Kajtne. Nastjo poleg strokovnega tima podpira tudi širše posavsko okolje, med ponosnimi pokrovitelji perspektivne mlade posavske športnice so SOLTEC, Hidroelektarne na spodnji Savi,  NEK, Občina Brežice ter Obzorje.

Petra Planinc in Kaja Omerzo tekmujeta v kategoriji borbe. Na pripravah ju skupaj z ostalim širšim izborom reprezentančnih kandidatk vodi Josip Makovec s svojimi pomočniki. Tako kot Nastja se obe pripravljata in trenirata zelo intenzivno in sta v vse boljši formi, zato lahko upravičeno pričakujemo, da bosta kmalu tudi v najožjem izboru za nastop na katerem od največjih svetovnih tekmovanj. Petra Planinc konkurira za mesto v reprezentanci med mladinkami pod 53 kg, Kaja Omerzo pa med kadetinjami nad 54 kg. Na priprave je bil tokrat vabljen tudi brežiški kataš  Aljaž Šumlaj, ki se jih tokrat ni uspel udeležiti, že naslednji teden pa se bo pridružil trem klubskim kolegicam na ponovnih pripravah v Žalcu, kjer se bodo reprezentanti pripravljali predvsem tehnično in taktično za bližajoča se velika tekmovanja. Vrhunske brežiške karateiste čaka tretji vikend v januarju nastop na letošnjem prvem velikem turnirju - Grand prix Croatia v Samoboru, ki bo tudi zadnja velika kontrolna tekma za številne evropske reprezentance pred nastopom na evropskem prvenstvu na Portugalskem. Če za karate velja, da je zelo priljubljen šport med mladimi, lahko hkrati ugotovimo, da je zaradi množičnosti težko vztrajati do vrhunskih rezultatov med mladinskimi in članskimi kategorijami. Brežičanom tudi to uspeva, kar kaže na dobro delo, zato lahko najboljšim le čestitamo, saj je Nastja prva katašica v zgodovini karateja na Dolenjskem in v Posavju, ki ji je pripadla ekskluzivna čast nastopiti na enem največjih tekmovanj – pod državnim grbom Slovenije.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic