Karateistke KK Brežice Nastja Galič, Ela Petan in Ana Sever do odličij na Ljubljana OPEN 2016

Teden dni pred mladinskim državnim prvenstvom Slovenije je v Ljubljani potekal močan mednarodni turnir v karateju. Nastopilo je 616 tekmovalcev iz 82 klubov iz 11-ih držav. Karate klub Brežice je tokrat zastopala 7-članska ekipa, ki je domov prinesla štiri odličja in veliko visokih uvrstitev. Najuspešnejša je bila katašica Nastja Galič, ki je osvojila bron v članski konkurenci in srebro v U21, Ela Petan je osvojila bron v kategoriji kate deklice, Ana Sever pa prav tako bron v kategoriji borbe deklice nad 40 kg. Tekmovalce sta vodila Metka Galič in Darko Cicvarić.

Ognjeni krst na velikih tekmah je tokrat doživela Maja Lazanski, ki je v svojem prvem velikem nastopu pokazala dosti znanja in poguma, pa tudi potrebne suverenosti. Maja je tekmovala v kategoriji malčic in je svojo kato izvedla zelo lepo, čeprav ji do boja za medalje manjka še nekaj izkušenj in dodatnih treningov.  

Ela Petan je tekmovala v katah v kategoriji deklic do 11 let in s štirimi izjemnimi tehnično izpiljenimi nastopi, polnimi eksplozivnosti, le za las izgubila samo polfinalni boj z 2 : 3. V repasažu je suvereno zmagala in zasluženo stopila na stopničke. Od nje pa lahko pričakujemo tudi najvišja mesta, saj je svoj izjemen talent in borbenost pokazala tudi v borbah deklic do 40 kg. Po treh izjemnih zmagah je sicer za točko izgubila polfinale, čeprav je v zraku ostal sodniško spregledan Elin uramawashi (udarec z nogo v glavo), ki bi jo popeljal v finale. Ela se je potolažila z zavedanjem lastnega napredka in moči. Na koncu je v borbah osvojila peto mesto, kar pa bo že kmalu poskusila izboljšati.  

Ana Sever je v kategoriji borb deklic + 40 kg v prvi borbi suvereno, s 6 : 0, prišla v drugi krog, kjer pa je morala priznati premoč fizično precej večji in močnejši tekmici. Ana je tako osvojila tretje mesto. Ana prav tako napreduje iz tekme v tekmo in se ne bo zadovoljila prej, preden ne bo stopila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Nika Omerzo je nastopila v kategoriji kadetinj in mladink. Nastope iz tekmo v tekmo izboljšuje in se približuje najboljšim. Tokrat je zmagala prvi dve koli in tretje nesrečno izgubila z 2 : 3, v repasažu pa osvojila odlično peto mesto. Podobna zgodba se je ponovila tudi v kategoriji mladink. Nika dozoreva v odlično katašico in bo v naslednjih letih še zelo trd oreh za katerokoli nasprotnico.

Naša najboljša katašica, članska reprezentantka Slovenije, Nastja Galič, je bila ponovno razred zase. V konkurenci članic je v štirih kolih trikrat suvereno s 5 : 0 premagala nasprotnice, izgubila pa le za las z 2 : 3 proti Angležinji Katelyn Entwistle, ki našo šampionko še kako spoštuje, saj jo je le-ta že tudi premagala. Med mlajšimi članicami je Nastja prav tako le za las zgrešila zlato in z rezultatom 2: 3 v finalu proti Maši Simonič  osvojila srebrno kolajno.

Med mlajšimi kadeti – 55 kg je nastopil Sebastijan Lašič, ki je v prvem kolu naletel na kasnejšega finalista in izgubil, v repasažu pa z dobrimi napadalnimi tehnikami že vodil z rezultatom 4 : 2, a žal tekmo proti koncu izgubil zaradi premočnih kontaktov. Tako je osvojil 5. mesto, kar pa je tudi velika vzpodbuda za lovljenje stopničk na naslednjih tekmah.

Kot zadnja je na borišče stopila Ivana Lukić, ki se je borila v kategoriji kadetinj nad 54 kg. Doletela jo je podobna usoda kot Sebastijana, prvi boj je izgubila zaradi premoči kasnejše zmagovalke, v repasažu pa je pokazala več, vendar se je kljub temu tokrat morala zadovoljiti s petim mestom. Ivana je tudi dovolj talentirana in vztrajna, da bo v nadaljevanju prava kandidatka za državno reprezentanco. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic