Karateistki Nika Omerzo in Nastja Galič nastopili na svetovnem pokalu Karate 1 Series A v Salzburgu

Prvi vikend v marcu je v Salzburgu v Avstriji potekala tekma največjega svetovnega ranga , in sicer Karate 1 Series A, na katero so se prijavili najboljši karateisti  oz. člani reprezentanc iz celega sveta. Med svetovno smetano karateja je nastopila tudi slovenska reprezentanca, v kateri sta barve Slovenije branili tudi dve katašici iz KK Brežice Nika Omerzo in Nastja Galič. Kljub temu, da nista prišli v boj za medalje, sta nastopili zelo dobro in zadovoljili trenutna pričakovanja selektorja slovenskih katašev Arnolda Skuhale.

Obe brežiški karateistki sta nastopili v najbolj množični in prestižni ženski konkurenci 174-ih katašic iz celega sveta. Žreb jima tokrat ni  bil najbolj naklonjen in sta se že na začetku morali spoprijeti z najboljšimi izpod samega vrha, kar je pomenilo, da bi ob porazu težko prišli v repasažne boje za medalje. Nika Omerzo se je v prvem kolu pomerila z Angležinjo Natalie Payne in izvajala kato Annan. Izvedla jo je zelo dobro, vendar je bila Angležinja močnejša in je ni spustila v drugi kolo. Nika je med najmlajšimi v svetovnem pokalu in še ni preveč obremenjena z rezultatom, saj bo imela še ogromno priložnosti, da njena prizadevnost obrodi sadove tudi na največjih tekmovanjih.

Nastja Galič, ki je že bolj izkušena reprezentantka Slovenije in ima že dosti odličnih rezultatov za Slovenijo je v drugem kolu dobila za nasprotnico na svetovni lestvici še višje rangirano prvakinjo Slovaške Emo Brazdovo. Nastja je nastopila zelo odločno in energično, saj si je zmage proti močni nasprotnici zelo želela. Kljub temu so sodniki dali prednost bolj uveljavljeni tekmovalki in Nastja je bila tokrat izločena iz boja za višja mesta oz. za kolajne, saj so ponovno prva mesta pripadla članom japonske reprezentance.

Obe tekmovalki bosta zastopali Slovenijo tudi na tekmi Slovenija Open, ki bo naslednji vikend v Laškem ter na balkanskem prvenstvu, ki bo čez 14 dni v Istanbulu. Karate klub Brežice je zelo ponosen, da ima trenutno kar dve katašici v slovenski članski reprezentanci in jima želi veliko uspehov in športne sreče tudi na največjih svetovnih tekmovanjih.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic