Klubska tekma v borbah je ponovno pokazala vrhunsko delo v Karate klubu Brežice

V sredo je Karate klub Brežice s pomočjo številnih licenciranih trenerjev kluba (s strani KZS)  in ob pomoči domačih sponzorjev iz vrst staršev članov KK Brežice ponovno organiziral že tradicionalno aprilsko tekmovanje v borbah. Med seboj se je pomerilo preko 50 aktivnih in prisotnih članov kluba, kot sodniki so se predstavili naši najboljši tekmovalci, reprezentanti Slovenije  in trenerji. Tekmovanje so spremljali starši in ljubitelji karateja, ki so tako najboljše kot najmlajše in vsem, ki so imeli pogum nastopiti, nagradili z bučnimi aplavzi.

Najmlajši so se pomerili v hitrostnem premagovanju ovir na poligonu, kar je izpostavilo nekatere posameznike, ki so s svojo prirojeno hitrostjo, eksplozivnostjo  in agilnostjo izstopali in predstavljajo največje upe v nadaljnjem  razvoju v uspešne karateiste, ki morajo biti vsestransko razviti tako v fizičnem kot v psihičnem delu, zlasti pa osredotočenosti in koncentraciji, ki pomaga mlademu športniku k vidnim uspehom tako v šoli kot v izven šolskih dejavnostih.

Starejši so prikazali ogromno znanja v borbenih tehnikah, ki zahtevajo popolno kontrolo, hitrost, natančnost, in ker je vse skupaj izvajano skozi igro, tudi veliko zabave in veselja. Vsi nastopajoči so prejeli priznanja in praktične nagrade, ki so jih priskrbeli Terme Čatež d.d., Pivovarna Laško d.d. in starši, najboljši pa tudi medalje, ki so jih izredno razveselili, saj je bilo to za marsikoga prvo zasluženo odličje, za katerega pravijo, da ga ne pozabiš nikoli. Zmagovalci  svojih kategorija so postali naslednji: Maja Lazanski, Nina Lakner, Aleš Selko, Dejan Debelak, Patrik Omerzo, Luka Cicvarić, Ivana Lukić, Martin Jevševar ter Tjaša Petković.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic