Klubsko tekmovanje v borbah v karate klubu Brežice

Po uspešno organiziranem marčevskem klubskem prvenstvu v katah, smo sedaj pod glavnim pokroviteljstvom HESS d.o.o. – Hidroelektrarne na spodnji Savi organizirali tudi klubsko tekmovanje v borbah.

Tekmovalci so bili združeni v skupine po stopnji znanja, spolu in višini, trenerji in prekaljeni tekmovalci pa so opravljali delo sodnikov. Vsi nastopajoči so prikazali ogromno znanja borbenih tehnik, izjemno srčnost in borbeni duh ter neustrašnost v vseh situacijah v katerih so se znašli. V času tekmovanja je bilo izvedeno mnogo napadalnih in obrambnih akcij, ročnih ter nožnih tehnik (blokov in udarcev), vendar brez ene same poškodbe, kar je tudi odlika vrhunskega karateja, ki ga vadimo v klubu že skoraj štiri desetletja. Posebnost letošnjega leta je bil borbeni poligon za najmlajše začetnike, ki pa je tako nastopajočim, kot gledalcem ponudil obilo užitkov, hkrati pa je imel prvine borb.

Zmagovalci posameznih kategorij v borbah so bili: Ana Pavlin, Ana Sever, Tjaša Petković, Ela Petan, Janja Baznik, Luka Cicvarić, David Matija Lavrič, Lan Kerin, Dejan Debelak in Simon Hribar. Posebej velja izpostaviti naslednje tekmovalce: Luka Cicvarić, David Matija Lavrič, Ela Petan in Dejan Debelak, ki so letos na klubskem tekmovanju zmagali tako v katah, kot tudi sedaj v borbah in s tem pokazali, da postajajo izredni vsesplošni karateisti.

Prav vsi nastopajoči so si prislužili ogromno aplavzov za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in s tem dokazali, da v karateju, kot športu posameznika velja tudi ekipni duh in da vsaka zmaga sočlana, je tudi zmaga vseh vadečih v karate klubu Brežice. Vsi najboljši v posameznih kategorijah so prejeli unikatne kolajne, ostali najpogumnejši pa so prejeli diplomo za uspešno sodelovanje.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic