Luka Cicvarić in Ela Petan zmagovalca na 3. kolu šolske karate lige

To nedeljo, 18.02.2018, je v Rogaški Slatini potekalo 3. kolo šolske karate lige 2017/18. Na tekmovanju se je zbralo okoli 130 karateistov iz devetnajstih klubov. Barve Karate kluba Brežice je tokrat zastopala manjša skupina tekmovalcev v zasedbi: Luka Cicvarić, Maja Lazanski, Ela Petan, Ana Sever in Sebastjan Lašič.

Najprej je na tatamje stopil Luka Cicvarić, ki je z izvrstnimi izvedbami kat suvereno premagal vse svoje nasprotnike in si, brez izgubljene točke na celotnem turnirju, priboril naslov prvaka v kategoriji kate za malčke absolutno. Vidi se, da se Luki trud in zavzeto delo na treningih vračata tudi v obliki uspehov na tekmovanjih.

Kmalu se je na tatamije odpravila tudi Maja Lazanski, ki je tekmovanje odprla z zmago, vendar je žal že v naslednjem krogu izgubila od tokratne prvakinje v kategoriji kate za deklice. Ker na turnirju ni bilo repasažnih bojev, se Maja žal ni mogla potegovati za bronasto odličje, je pa pridobila veliko vzpodbudo za nadaljnje delo.

Tretja je na borišča za kate stopila naša izkušena tekmovalka Ela Petan, ki je ravno tako odlično odprla tekmovanje z zmago brez izgubljene točke. V polfinalu pa ji je žal zmanjkalo odločnosti in je boj tesno izgubila. Ela se je tokrat morala zadovoljiti le z bronasto kolajno.

​V športnih bojih so barve kluba tokrat zastopali le trije tekmovalci, ki so domov prinesli komplet medalj. V kategoriji mlajših kadetinj je Ela Petan v prvem krogu z 8:0 premagala Krumpak Tinkaro, finalni obračun pa je bil klubsko obarvan. Z Ano Sever so prikazale tehnično soliden in športno obarvan boj, katerega je na koncu z 2:1 dobila Ela, srebro pa je osvojila klubska kolegica Ana. Njun uspeh je z bronastim odličjem pri kadetih dopolnil Sebastijan Lašič, za katerega je bil usoden polfinalni obračun z Timotejem Jordanom.

Trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić sta bila s prikazanimi nastopi zadovoljna, že naslednji dan pa je nastopil čas za nove treninge in nov napredek.



[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic