Luka Cicvarić in Maja Lakner mladinska državna prvaka v karateju, Gaja in Gašper Štern pa podprvaka Slovenije

Na martinovo soboto, 11. 11. 2023, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s KK Seki v Športni dvorani Slovenske Konjice organizirala Mladinsko državno prvenstvo (do 21 let) v karateju. Nastopilo je 378 tekmovalcev iz 41-ih slovenskih klubov. Na MDP se je preko pokalnih tekmovanj uvrstilo tudi 17 karateistov iz Karate kluba Brežice, ki so nastopili v katah in skupno osvojili 6 odličij. Državna prvaka sta postala Maja Lakner med mladinkami in Luka Cicvarić med kadeti, državna podprvaka pa Gaja Štern med najmlajšimi in Gašper Štern med malčki. Dve bronasti odličji sta osvojili Maja Lazanski med mladinkami in Eva Strgar med malčicami. 

Image title

Naša najmlajša in zelo talentirana tekmovalka Gaja Štern je v kategoriji U8 (kata najmlajše) prvi dve koli suvereno zmagala in se uvrstila v finale, kjer je osvojila drugo mesto. 

Image title

V kategoriji malčic U10 so nastopile njene malo starejše kolegice Mia Kajtna, Megi Cicvarič in Eva Strgar. Vse so pokazale velik napredek in veliko novega znanja. Mia je nastopila zelo eksplozivno, vendar še premalo natančno za boj za medalje. Megi je uspela priti v drugo kolo, Eva pa je po štirih kolih, kjer je izgubila le v polfinalu, osvojila prvo bronasto odličje za Brežičane.

Image title

Med malčki (U10) sta nastopila Gašper Štern in Ian Tomše. Ian je bolj resno pričel s treningi v zadnjem mesecu, zato mu tokrat še ni uspel preboj v naslednje kolo. Gašper pa je marljivo in dobro treniral ves čas in ponovno odlično nastopil. Prva tri kola je premagoval nasprotnike z rezultatom 4 : 1, v finalu pa podobno kot sestra Gaja osvojil srebrno odličje. 

Image title

Med dečki (U12) sta nastopila Niko Cicvarić in Gal Budič. Oba dobro trenirata in veliko obetata, vendar sta v težji konkurenci ostala brez bojev za odličja, kljub temu da se je Gal v prvem kolu veselil zmage nad nasprotnikom s 5 : 0.

Podobno kot Niko in Gal je v kategoriji deklice (U12) nastopila naša zelo perspektivna katašica Sofia Popijač. Sofia je v višjo kategorijo prestopila pred kratkim in tokrat proti starejšim nasprotnicam ni imela sreče pri žrebu in ni uspela v boj za medalje. Sofia zelo lepo napreduje, trenira tudi s slovensko otroško reprezentanco in postaja vse boljša. Njen trud in talent se bosta kmalu pokazala na naslednjih tekmovanjih.

Mlajše kadetinje Sinja Bončina, Angelika Li Žičkar, Aria Zofič in Kim Kerin so tekmovale v najbolj številni kategoriji deklet do 14 let, kjer je tokrat nastopilo 24 deklet. Vse Brežičanke so v to kategorijo prestopile letos in jim starejše in bolj izkušene nasprotnice še vedno predstavljajo velik izziv. Tokrat je bila najbolj uspešna Kim Kerin, ki je po štirih kolih osvojila peto mesto, Sinja Bončina pa je  v treh kolih osvojila 7. mesto. Angelika, ki se je prebila v drugo kolo, in Aria sta žal ostali brez možnosti za repasaž in bosta svojo priložnost iskali na naslednji tekmi.

V kategoriji kadetinje (U16) je velik napredek pokazala Santeja Ivnik, ki je po prvem kolu dobila tako visoko oceno, da se je lahko borila za bronasto odličje. Izvedla je kati Paiku in Kururunfa in na koncu osvojila odlično 5. mesto. Santeja od septembra trenira tudi v Mariboru, kjer obiskuje srednjo šolo. Dvojni treningi tako v Mariboru kot v Brežicah bodo prav gotovo marljivo Santejo popeljali  do odličja na večjih tekmovanjih.

Naš najbolj uspešen tekmovalec in reprezentant Slovenije Luka Cicvarić je ponovno zablestel med kadeti. Kljub slabšemu zdravju je s konkurenco dobesedno pometel, saj je dobival daleč najvišje ocene. Izvajal je kate Paichu, Anann Dai in Suparimpei in se po izjemnih nastopih veselil zmage z najvišjo oceno tekmovanja 26,00.

Image title

Za nameček smo se člani KK Brežice veselili izjemnih nastopov naših mladink in reprezentantk Slovenije Maje Lakner in Maje Lazanski. Slednja je sicer malce razočarana s kato Papuren izgubila boj za finale proti tekmovalki iz Postojne in je potem v boju za tretje mesto izvajala kato Suparimpei. Z veliko razliko je ta dvoboj dobila in osvojila bronasto odličje. Maja Lakner pa je za češnjo na brežiški torti po izjemnem nastopu v polfinalu in oceni 25,6 za kato Papuren odlično nastopila tudi v finalu. Tam je izvajala kato Chatanyara Kushanku in z zmago nad Elmo Lišinović iz Postojne osvojila naslov mladinske državne prvakinje v katah za leto 2023. 

Image title

Obe naši mladinki in Luko Cicvarića čaka konec drugega tedna Balkansko prvenstvo do 21 let, kjer bodo zastopali barve Slovenije. Želimo jim veliko sreče in dobro počutje, da bodo lahko pokazali vse svoje znanje in se uvrstili čim višje.

Brežiške karateiste so na državnem prvenstvu spremljali trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Andrejka Dvornik in Metka Galič. S prikazanim znanjem svojih varovancev so bili zelo zadovoljni, saj kaže na odlično delo v klubu. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sponzorjem in podpornikom, ki nam omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, ARTISK, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, INŽENIRING BIRO.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic