Luka Cicvarić najboljši slovenski kadet na Karate Croatia Open 2022

V nedeljo, 25.09.2022 je na Reki potekal 21. Karate Croatia Open. Tekmovanja se je udeležilo 1280 tekmovalcev iz 233 klubov in 19 držav. Karate klub Brežice so zastopali člani slovenske kata reprezentance Luka Cicvarić, Maja Lazanski in Maja Lakner. Vsi so nastopali v kategoriji kadetov.

Najprej je nastopil Luka Cicvarić, ki bi sicer lahko nastopil tudi v mlajši kategoriji dečkov letnika 2008, vendar se je želel posvetiti nabiranju izkušenj za prihajajoče balkansko in evropsko prvenstvo. Kot edini izmed vseh slovenskih kadetov je napredoval v drugi, nato pa tudi v tretji krog tekmovanja. Za napredovanje v naslednji krog in boj za medaljo je Luki zmanjkala le polovica točke in je tako tekmovanje zaključil na odličnem 7. mestu. Luka je z vrhunskimi izvedbami zahtevnih mojstrskih kat Suparinpei, Ohan Dai in Anan Dai pokazal, da sodi v sam vrh slovenskega in mednarodnega karateja.

Image title

Kmalu za Luko je na tatami stopila naša izkušena kadetinja Maja Lakner, dijakinja športne gimnazije in ravno tako članica slovenske reprezentance v katah. Maja je elegantno in tehnično korektno izvedla zahtevno mojstrsko kato Anan, vendar izvedba tokrat žal ni vsebovala dovolj moči za napredovanje v drugi krog. Maja je tekmovanje zaključila na 21. mestu.

Image title

Takoj za Majo Lakner je na sosednjem tatamiju nastopila Maja Lazanski. Kot izkušena reprezentantka, ki je Slovenijo zastopala že na prejšnjem balkanskem prvenstvu, je nastopila z zelo zahtevno mojstrsko kato Kururunfa. Izvedba je bila zelo močna in tehnično korektna, vendar je pri sodnikih zmanjkala polovica točke za napredovanje v drugi krog tekmovanja. Maja je tekmovanje zaključila na 17. mestu.

Image title

Kljub temu, da se naši Maji tokrat nista uspeli uvrstiti v višje kroge tekmovanja, sta ponovno pokazali in dokazali, da si zaslužita biti članici slovenske kata reprezentance, saj so ostale kolegice iz reprezentance po ocenah sodnikov zasedle 33. in nižja mesta.

Tekmovalce je spremljal trener Darko Cicvarić, ki je na svoje varovance in dosežene rezultate izjemno ponosen. Po analizi izvedbe pa je s tekmovalci določil tudi plan dela za naprej in strategijo nastopov za prihajajoča tekmovanja.

Image title
[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic