Luka Cicvarić ponovno zmagal in še 6 kolajn za Karate klub Brežice na mednarodnem Pokalu konjiškega konja

V soboto 25.2.2023 je v Slovenskih Konjicah potekal 5. mednarodni Pokal konjiškega konja 2023. Nastopilo je 428 tekmovalcev iz 58 klubov in 6 držav.

Karate klub Brežice so tokrat zastopali Eva Strgar, Sofia Popijač, Kim Kerin, Gal Budič, Niko Cicvarić, Santeja Ivnik, Maja Lakner, Maja Lazanski, Luka Cicvarić in trener Darko Cicvarić. Največji uspeh je ponovno dosegel Luka Cicvarić z eno zlato in eno bronasto kolajno. Maja Lazanski in Niko Cicvarić sta osvojila srebrno, Maja Lakner, Eva Strgar in Sofia Popijač pa so osvojili bronasto kolajno.

Image title

Najprej je v kategoriji malčic (8.- 6. kyu) nastopila Eva Strgar, ki je po prvi zmagi s 3:0 v polfinalu žal utrpela tesen poraz 1:2 in se tako uvrstila v repasažni boj za bronasto kolajno, ki jo je tudi osvojila z rezultatom 3:0.

V kategoriji malčic absolutno je nastopila Sofia Popijač, ki je utrpela poraz le proti zmagovalki skupine Lani Husić iz KK Seki in si tako priborila bronasto kolajno.

Image title

V kategoriji dečkov (8.- 4. kyu) sta nastopila Gal Budič in Niko Cicvarić. Gal Budič se je prebil do polfinala, tam pa ga je tesno, z rezultatom 2:1, premagal zmagovalec skupine. Gal se je uvrstil v repasažni boj za bronasto kolajno, kjer pa so sodniki s spornim rezultatom 2:1 zmago dodelili domačemu tekmovalcu. Gal je tako zasedel nehvaležno 5. mesto.

Image title

V isti kategoriji dečkov do 12 let je nastopil tudi 10 letni Niko Cicvarić, ki kaže vedno večjo oštrino in tehnično kvaliteto pri izvajanju kat. Niko je premagoval vse nasprotnike na poti do finala, kjer pa je žal moral priznati premoč tekmecu iz KK Radgona, ter si tako priboril srebrno kolajno.

Image title

V kategoriji deklic do 12 let je odločno in močno nastopila Kim Kerin, ki pa je tokrat izgubila dvoboj s tekmico Karolino Kristić iz domačega kluba KK Seki. Karolina je nato žal izgubila polfinalni boj proti tekmici iz Italije, s tem pa je Kim izločila iz repasažnih bojev za medaljo.

V kategoriji kadetinj so barve Karate kluba Brežice zastopale Santeja Ivnik ter reprezentantki Maja Lazanski in Maja Lakner.

Santeja Ivnik iz tekme v tekmo kaže vse boljšo formo, vendar se ji je tokrat med izvedbo kate zgodil debalans in ji je za las ušla uvrstitev v višje kroge turnirja.

Maja Lazanski se je s suvereno izvedbo kate Seipai kot drugo-uvrščena v skupini uvrstila v naslednji krog, nato pa kot zmagovalka skupine z izvedbo kate Kururunfa tudi v finale. Maja je v finalu izvedla kato Papuren, vendar pa to tokrat ni bilo dovolj za premagati nasprotnico iz Italije. Maja Lazanski si je tako priborila srebrno kolajno.

Žreb je bil tokrat nehvaležen, saj sta se obe naši Maji znašla na isti polovici žrebnih list. Tudi Maja Lakner je tekmovanje odprla z izvedbo mojstrske kate Seipai in se kot tretje-uvrščena prebila v naslednji krog, tam pa je izvedla kato Kururunfa in se po doseženih točkah uvrstila v boj za bronasto odličje, ki ga je tudi dobila z izvedbo kate Papuren in zmago nad tekmico iz Postojne.

Image title

Obe Maji sta nastopili tudi v konkurenci mladink, kamor sicer prestopita šele jeseni. Maji Lakner se je v prvem krogu med izvedbo kate pripetil večji debalans in se ni uvrstila naprej, Maji Lazanski pa se je uspelo prebiti skozi prvi krog vendar naprej ni šlo, tako da sta tokrat obe Maji v konkurenci mladink ostali brez vidnejše uvrstitve.

V kategoriji kadetov je nastopil slovenski reprezentant Luka Cicvarić, ki je ta turnir izkoristil za preizkušanje novih mojstrskih kat, ki jih pripravlja za izvedbe na turnirjih svetovnega pokala. V konkurenci 17 kadetov se je Luka brez težav prebil do polfinala, tam pa sodniki žal niso prepoznali kvaliteto in specifiko izvedene mojstrske kate karate stila z Okinawe in se je tako Luka namesto poti v finale moral zadovoljiti z bojem za bronasto kolajno, ki pa ga je dobil z veliko točkovno razliko.

Image title

Luka je nato na drugem tatamiju nastopil tudi v konkurenci mladincev, kjer pa, kljub menjavi sodniškega zbora, ni želel riskirati z novimi katami in se je vrnil na izvedbo preizkušenih kat iz svojega nabora. V kategoriji mladincev je Luka ponovno pokazal svojo izredno kvaliteto, saj je suvereno premagal vse nasprotnike in si priboril zlato kolajno in drugo leto zapored zmagovalni pehar Konjiškega konja.

Image title

Vsem tekmovalcem čestitamo za prikazane nastope, sponzorjem in pokroviteljem, ki nesebično podpirajo delovanje Karate kluba Brežice pa se tudi tokrat najlepše zahvaljujemo.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic