Luka Cicvarić v četrfinalu 44. Karate Grand Prix Slovakia

Med 15.3. in 17.3.2024 je v Bratislavi na Slovaškem potekal 44. Karate Grand Prix Slovakia. Na tem močnem turnirju je nastopilo 2557 tekmovalcev iz 36 držav in 311 klubov. Vsled velikega števila tekmovalcev je turnir potekal na kar 11 boriščih v znameniti Peugeot Areni.

Glede na zelo visok nivo turnirja sta Karate klub Brežice tokrat zastopala samo Luka Cicvarić in Maja Lazanski, ki sta tudi člana slovenske karate reprezentance, saj je turnir kategoriziran kot eden od izbornih turnirjev za nastop na svetovnem prvenstvu za kadete, mladince in U21 konec leta v Italiji. Tekmovalce je spremljal in usmerjal reprezentančni trener Darko Cicvarić.

Image title

Luka Cicvarić je nastopal v dveh kategorijah, in sicer kata kadeti in kata mladinci. Luka je najprej nastopal v svoji starostni kategoriji (kadeti), kjer je nastopalo 37 tekmovalcev.  Z močnimi in tehnično dovršenimi izvedbami mojstrskih kat Anan in Kururunfa se je Luka prebil do četrtfinala. Žal je Lukin nasprotnik iz četrtfinala izgubil polfinalni boj proti poznejšem zmagovalcu turnirja Slovaku Nedoreščiku (14. na svetovni rang lestvici) in tako Luki ni bil omogočen repasažni boj za bronasto medaljo.

Luka je takoj za svojo kategorijo nastopil tudi v starejši kategoriji mladincev, kjer se je pomeril s kar 45 vrhunskimi karateisti. Luka je najprej izvajal kato Kururunfa in se prebil v osmino finala, kjer pa ga je čakal Ukrajinec Hluščeno, 6. na svetovni rang lestvici. Luka se je odločil za izvedbo močne kate Anan Dai, vendar je dobil Hluščenko tokrat boljšo oceno sodnikov in se z rezultatom 23.5 proti 22.8 uvrstil v četrtfinale, katero pa je žal izgubil proti domačinu in tako Luka tudi v tej kategoriji ni dobil možnosti repasažnih bojev za bronasto medaljo.

Image title

V kategoriji kata mladinke je nastopila naša reprezentantka Maja Lazanski, ki se je pred kratkim vrnila s članskega balkanskega prvenstva v Črni gori. V kategoriji mladink je bilo prijavljenih kar 52 tekmovalk iz 40 klubov, razdeljenih v štiri skupine. Maja se je v prvem krogu pomerila s Hrvaško reprezentantko Erak. Erak se je odločila za energično Okinavsko kato Ohan Dai, nato pa je nastopila Maja z izvedbo kate Papuren, ki izhaja iz šole belega žerjava in je značilna po izmenjavi elegantnih in energičnih gibov. Sedem sodnikov je tokrat boljše ocene dodelilo hrvaški reprezentantki, ki je napredovala do četrtine finala, kjer pa je bila žal zaustavljena od domače tekmice iz Slovaške in tako tudi Maja ni dobila možnosti boja za bronasto kolajno preko repasažnih bojev.

Image title

Brežiški karateisti so tudi tokrat pokazali, da se lahko ravnopravno kosajo tudi z najboljšimi svetovnimi karateisti. Kot vedno pa tekmovalci z vsako zmago kot tudi s porazom pridobivajo nove izkušnje in smernice za nadaljnje delo in prihajajoče treninge ter tekmovanja.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sponzorjem in podpornikom, ki nam omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, SOLTEC, ARTISK in ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic