Luka Cicvarić zastopal barve Slovenije na evropskem prvenstvu v karateju na Cipru


Luka Cicvarić, član Karate kluba Brežice, je na podlagi seštevka točk doseženih na slovenskih in mednarodnih turnirjih v lanskem letu izbran, da zastopa Slovenijo na 50. mladinskem evropskem prvenstvu v karateju, ki je potekalo od 3. do 5. februarja v Larnaci na Cipru.

14 letni Luka je nastopal v kategoriji kate za kadete stare do 16 let. Na svojem prvem nastopu na evropskem prvenstvu je Luka pokazal veliko zrelost, znanje in pripravljenost, saj je za lanskoletnim evropskim podprvakom in 3. uvrščenim na svetovni karate lestvici (J. Muller) zaostal le 0,5 pike (37,7 proti 37,2). Trije od sedmih sodnikov pa so za izvedbo iste mojstrske kate (Anan Dai) Luki dodelili celo višjo oceno kot Mullerju, kar je pokazatelj dobrega dela in velikega potenciala za našega mladega tekmovalca.

Luko je doletela tudi velika čast, da je na svečani otvoritvi evropskega prvenstva nosil slovensko zastavo.

Kot ostali vrhunski slovenski športniki, so tudi karateisti največji promotorji Slovenije v svetu, zato je prav, da jih okolje podpira. Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate delo z mladimi športniki in omogočate nastope s slovensko reprezentanco. Solidarnost posavskega okolja in ponos na mlade in uspešne športnike je prava pot, ki daje upanje mladim za nove priložnosti in razvoj v domačem okolju.

Image title[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic