Luka Cicvarić zmagal in še 8 odličij za Karate klub Brežice na močnem mednarodnem turnirju v Slovenskih Konjicah

V soboto, 7. 5. 2022, je v športni dvorani v Slovenskih Konjicah potekal močan mednarodni turnir v karateju pod imenom Pokal konjiškega konja 2022 (Horse Cup 2022). Sodelovalo je 8 držav s 551 tekmovalci iz 76 klubov, ki so skupaj opravili 755 nastopov. Karate klub Brežice je na tekmovanju nastopil s številno ekipo izkušenih tekmovalcev, ki so se jim tokrat že tudi pridružili mlajši tekmovalci. Nekateri med njimi so na tem tekmovanju nastopili prvič. Največji uspeh je dosegel Luka Cicvarić, ki je zmagal v kategoriji mlajši kadeti kate, Eva Strgar je osvojila srebrno odličje v kategoriji kate najmlajše, ostali tekmovalci pa so domov prinesli še 7 bronastih odličij tako v posamičnih kot v ekipnih kategorijah.

Image title

Luka Cicvarić zmagovalec kata ml.kadeti

Vsi tekmovalci so nastopili po svojih najboljših močeh. Mlajši so premagovali začetniške težave in vsi pokazali zelo lepe nastope ter veliko talenta. Starejši so ponovno dokazali, da sodijo v vrh slovenskega karateja in v slovensko državno reprezentanco. Poleg zlata Luke Cicvarića, ki je v štirih kolih izvrstno pometel s konkurenco z mojstrskimi izvedbami kat Annan dai, Ohan dai, Ohan in Paiku in srebra mlade talentirane začetnice Eve Strgar so izstopali dobitniki bronastih odličij, med katerimi so tudi bodoči upi slovenskega karateja. Bronasta odličja so osvojili Gašper Štern (kate malčki 8-6 kyu), Niko Cicvarić (kata dečki 8-4 kyu), Santeja Ivnik (kate mlajše kadetinje 8-3 kyu), Luka Cicvarić (kate kadeti), ekipa deklic v sestavi Kim Kerin, Angelika Li Žičkar in Sinja Bončina, ekipa dečkov v sestavi Gašper Štern, Gal Budič in Niko Cicvarić ter  ekipa mlajših kadetov v sestavi Niko Cicvarić, Jan Vretič in Ian Črpič.

Poleg nosilcev odličij so odlična peta mesta osvojili Gal Budič (kate malčki 8-6 kyu), Sinja Bončina (kate deklice 8-4 kyu), Ian Črpič in Jan Vretič (kate mlajši kadeti 8-3 kyu), Maja Lazanski (kate mladinke), Maja Lakner (kate kadetinje) in ekipa mlajših kadetinj v sestavi Santeja Ivnik, Sinja Bončina in Angelika Li Žičkar.

Image title

Srebrna Eva Strgar med kata najmlajše 8-6.kyu

Sedma mesta so tokrat osvojili Kim Kerin (kate deklice 8-4 kyu), Luka Dimčič, ki je nastopil v katah in v borbah (dečki – 35 kg) ter Vita Sambunjak (kate mladinke).

Z lepimi nastopi pa so tokrat na tekmovanju sodelovali tudi Aleksa Ivanov (kate najmlajši 8-6 kyu), Ian Tomše  (kata malčki 8-6 kyu), Angelika Li Žičkar (kata deklice 8-4 kyu) in Žan Lubšina (kata dečki 8-4 kyu).

Tako dobitnikom odličij kot vsem ostalim iskreno čestitamo in smo nanje zelo ponosni, že naslednjo soboto pa bodo naši najboljši tekmovalci nastopili na drugi državno-pokalni tekmi in ponovno kandidirali za nova odličja ter za uvrstitev na državno prvenstvo Slovenije, ki bo konec leta. Tekmovalce so tokrat spremljali trenerji Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Metka Galič in Andrejka Dvornik.

Image title

Tekmovalci Karate kluba Brežice s trenerji[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic