Maja Lakner in Luka Cicvarić zlata na tretji pokalni tekmi v Šenčurju

V soboto, 8.10.2022, je v Šenčurju potekalo tretje državno pokalno tekmovanje KZS. Zadnje letošnje pokalne tekme se je udeležilo 382 tekmovalcev iz 52 klubov. Karate klub Brežice je zastopalo 14 tekmovalcev, ki so v 10 kategorijah prejeli 7 medalj.

Image title

Največji uspeh so zopet osvojili naši reprezentanti. Luka Cicvarić se je med kadeti samozavestno prebil do finala in brez poraza osvojil zlato. Luka je z vsako tekmo boljši, tako na domačem kot na mednarodnem terenu, kar vse pogosteje opazijo tudi drugi. 

Image title

Še posebno veselje pa je klubu predstavljal finale pri kadetinjah, saj sta se za zmago borili naši tekmovalki, Maja Lazanski in Maja Lakner. Po težkem boju do finala sta obe pokazali vztrajnost in moč, na koncu pa je s svojim žarom zmago prevzela Laknerjeva, Lazanski pa osvojila srebro. Naši trije reprezentanti so zopet pokazali, da so smetana slovenskega karateja ter pripravljeni na Balkansko prvenstvo, ki se bo v Črni Gori odvijalo med 3. in 6. novembrom.

Image title

S tekmo so nadaljevali mladi tekmovalci. Med dečki sta nastopila Niko Cicvarić in Urban Gregorevčič, ki sta tokrat morala priznati premoč nasprotnikov. Fantoma se je kasneje pridružil Gašper Štern, ki je posamično tekmoval med malčki, in kot kata tim so med dečki osvojili bronasto kolajno.

Image title

Med deklicami so brežiški klub zastopale Angelika Li Žičkar, Kim Kerin, Aria Zofič in Sinja Bončina, ki so tokrat prav tako morale priznati premoč nasprotnic. Pot do brona se je odprla zgolj Sinji, a je po eni zmagi tekmovanje morala zaključiti. Angelika, Kim in Aria so kasneje nastopile tudi kot kata tim in z lepo izvedbo kate osvojile bronasto kolajno.

Image title

Med najmlajšimi tekmovalci sta nastopili Gaja Štern in Mia Kajtna ter dokazali, četudi brez medalj, da pogum ni vezan na leta.

Med malčicami sta nastopili še Sofia Popijač in Eva Strgar, ki sta se pomerili v četrtfinalu. Sofia je tokrat morala priznati premoč prijateljice, Eva pa si je zgolj z enim porazom prisvojila bron. Sofiji in Evi se je pri ekipnem boju malčic pridružila Mia. Dekleta so kato naredile dobro in z eno zmago in enim porazom osvojile bronasto kolajno.

Image title

Karate klub Brežice je s tem uspešno končal letošnja pokalna tekmovanja, naše tekmovalce pa novembra čaka državno prvenstvo v Slovenskih Konjicah.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic