Maja Lakner in Maja Lazanski na reprezentančnih pripravah v Mariboru

Od 25. do 28. 10. 2021 je Karate zveza Slovenije organizirala priprave širšega izbora slovenske kadetske, mladinske in U21 reprezentance v Mariboru. Priprav se je udeležilo 53 reprezentantk in reprezentantov v katah in borbah, med njimi sta bili tudi članici Karate kluba Brežice, Maja Lakner in Maja Lazanski.

Image title

Mladi športniki so na pripravah trenirali in opravili testiranje fizičnih sposobnosti. Reprezentančni trenerji vsakoletno izvajajo po eno ali več testiranj fizične priprave športnikov, kar jim omogoča boljši vpogled v napredek posameznega športnika ter olajša načrtovanje nadaljnjih treningov. Testiranje vsebuje različne naloge; npr. tek, sok v daljino, test agilnosti, kjer športniki izpostavijo svoje prednosti in slabosti. Naši mladi tekmovalki sta testiranje uspešno prestali.

Temu so sledili treningi karateja. Ker obe Maji tekmujeta v katah, sta na pripravah vadili ravno to. Priprave so namenjene urjenju fizičnih sposobnosti, tekmovalnega nastopa ter posameznih delov iz kat, ki terjajo dodatno pozornost. Naši mladi katašici sta na vseh treningih pokazali marljivost in zavzetost ter s trdim delom in vidim napredkom dokazali, da še kako spadata v vrh slovenskega karateja.

Kmalu bosta Maji nastopili na mednarodnem turnirju v Ljubljani ter se potegovali za odličja in nastop na Balkanskem prvenstvu, ki bo konec novembra potekal v Reki. Obema želimo uspešen nastop na tekmovanju.

Image title[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic