Mlada generacija tekmovalcev karate kluba Obzorje Brežice prestala uspešen krst

Karate klub Obzorje Brežice se je tudi na praznično soboto udeležil karate tekmovanja - Karate pokal osnovnih šol, ki se je odvil v Ljubljani. Osem tekmovalk in osem tekmovalcev brežiške NOVE GENERACIJE karateistov se je pomerilo s svojimi vrstniki v katah in borbah. Razdelitev tekmovajočih po spolu, starosti in stopnji osvojenega karate znanja je sicer omogočala pravičnejšo merjenje moči znotraj posameznih kategorij, vendar ga je zasenčila neverjetna nedoslednost sodniških odločitev v kategoriji športnih bojev. Za mlade predstavnike je tudi to pomembna športna izkušnja, saj so sodniki in njihove odločitve del športa, ki ga negujemo, morebitna razočaranja pa je potrebno kar se da hitro pozabiti in preobraziti v zagrizeno delo. Brežiški najmlajši karateisti so tako kljub boju na dveh frontah (zoper sotekmovalcev in zoper sodniških odločitev) svoje vitrine obogatili z desetimi odličji (7. broni, 2. srebri, 1. zlatom).

mlada generacija tekmovalcev karate kluba Obzorje Brežice

Komaj šestletna Sara Lavrič je kot najmlajša udeleženka dobila poseben pokal, v kategoriji kate najmlajši (beli in rumeni pasovi) pa srebrno medaljo. Glede na Sarino prizadevnost in talent, razultat niti ni presenečenje, ampak zgolj potrditev naših pričakovanj. Le kakšen mesec starejša sotekmovalka Tjaša Petković je na njenem krstnem nastopu ravno tako dosegla 2. mesto, vendar je njena kategorija predstavljala težjo jakostno skupino - oranžni pasovi in višje. Ela Petan je nastopila v obeh disciplinah - v kategoriji kate malčice je osvojila 3. mesto, v bojih - 40 kg pa 5. mesto, vendar so njeni izredno borbeni nastopi vredni zlata in je le vprašanje časa, kdaj bo Ela strah in trepet nasprotnic. Dobitnica bronaste medalje v kategoriji kate malčice je Saša Petković, ki v svoji skupini v Brežicah slovi kot vzorna učenka, v isti kategoriji pa je z manj ugodnim žrebom klubska kolegica Lea Kos zasedla 5. mesto, vendar je bila nepogrešljiva njena motivacija in pomoč klubskim prijateljem. Hana Okanović je na svojem drugem turnirju že posegla po medalji in v kategoriji kate ml. deklice zasedla 3. mesto, tudi zato računamo nanjo kot brežiški tekmovalni karate podmladek. Ana Sever je kategoriji mlajših deklic nastopila v bojih - 40 kg in, tako kot klubska kolegica Ela, doživela hladen tuš s strani sodnikov. Borila se je pogumno, zadevala čiste točke, kar je bilo dovolj za 5. mesto, kolikor pa nam je znana Anina vztrajnost, bo že na naslednji tekmi dokazala, da z njo ni šale. Najžlahtnejšega odličja se je v kategoriji kat mlajših deklic skupaj z nami veselila Zala Kek, saj verjamemo, da je prva zmaga najslajša in se nikoli ne pozabi!

Kot se spodobi, smo v poročilu damam namenili prednost, v drugem delu vas zato seznanjamo z uspehom osmih mušketirjev. Štirje med njimi so osvojili bron, preostali štirje pa 5. mesto. Martin Jevševar je nastopil v kategoriji kat in pri mlajših dečkih že na prvem tekmovanju osvojil prvo medaljo za 3. mesto. V kategoriji kat starejši dečki sta bila dva predstavnika kluba - Sašo Strniša in Žan Rok Zorčič, ker pa sta se nahajala na različnih vejah žreba, sta oba osvojila 3. mesto. David Kos je jutro tekmovanja pričakal z želodčnimi težavami, zato se nam ni pridružil pri ogrevanju. Odmor, kamilični čaj in velika želja po nastopu v borbah, pa ga niso mogle odvrniti od nastopa v kategoriji - 40 kg starejši dečki, v katerem je zopet postregel s hitrimi in natančnimi brcami v glavo, kar je na koncu botrovalo še zadnjem bronu.

Tudi preostali štirje predstavniki imajo zanimive tekmovalne zgodbe. Druži jih to, da so se vsi zapisali na peto mesto. David Lavrič je nastopil v obeh kategorijah kate in borbe mlajši dečki, kar dokazuje njegovo vsestransko nadarjenost. Kristan Kek je v kategoriji kumite starejši dečki - 40 kg od prve sekunde prevzel iniciativo nad svojim nasprotnikom, ter po napeti borbi v katero je dosegel nekaj atraktivnih točk z nogo v glavo, ga trikrat porušil na koncu pa izgubil zgolj z eno točko razlike. Svoj borbeni krst je doživel najmlajši borec v ekipi Sven Jakovina in v kategoriji mlajših dečkov prikazal dve zelo dobri borbi. Med tem, ko se je v prvi šele privajal, je v drugi pokazal svoj pravi obraz neustrašnega malega bojevnika, ki ima vse možnosti za bogato kariero. Prav posebno zgodbo pa je zapisal Anže Mihelčič, saj je bil že v začetku leta povabljen v skupino višje, po dveh mesecih treniranja pa zaradi operacije za dva meseca izpustil trening. V zadnjih dveh mesecih je zagrizeno skušal nadomestiti izgubljene treninge, zato je na klubskem tekmovanju v bojih zasedel drugo mesto, na svojem prvem izvenbklubskem tekmovanju pa prikazal dva dobra nastopa v katah v kategoriji starejših dečkov.

Na koncu našega poročila naj povzamemo besede enega od staršev predstavnikov kluba: "Zahvaljujem se klubu, da nam je omogočil to dragoceno izkušnjo družinskega druženja v okvirih karateja. Predvsem nas je ganilo ravnanje otrok, ki so vedno po opravljenem nastopu dali roko svojemu tekmecu, ga pogledali v oči in mu čestitali." Darko Cicvarić in Peter Dirnbek, ki sva spremljala ekipo na tekmi, se prav tako zahvaljujeva staršem in otrokom za zaupanje.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic