Mlada člana karate kluba Brežice uspešno nastopila za karate reprezentanco Slovenije

Minuli vikend se je končal sklop priprav otroške karate reprezentance in sledila je prva preizkušnja, kjer je v nedeljo, 14.05.2017 v srbskem Novem Sadu potekal mednarodni karate turnir »Novi Sad Open 2017«, ki je uvrščen na koledar Evropske karate zveze (EKF). Nastopilo je 560 tekmovalk in tekmovalcev iz 8 držav. Karate zvezo Slovenije je zastopalo 11 tekmovalk in tekmovalcev širšega izbora otroške reprezentance. Osvojili so osem medalj, od tega pet zlatih, dve srebrni in eno bronasto. Za reprezentanco Slovenije sta zelo uspešno nastopila tudi dva člana karate kluba Brežice: Ela Petan (kate in borbe) ter David Matija Lavrič (borbe). Ela Petan je osvojila kar tri zlate medalje (kate in borbe), David Matija Lavrič pa je izgubil samo finalni boj in si tako priboril srebro.

Že naslednji teden po prvi reprezentančni tekmi pa sta oba tekmovalca odpotovala v Istanbul (Turčijo). Med množico najboljših karateistov iz tega dela sveta sta za otroško reprezentanco Slovenije nastopila oba člana karate kluba Brežice: Ela Petan (kate deklice 12let, borbe deklice 12let -45kg) in David Matija Lavrič (kate dečki 13let -45kg). Oba mlada repezentanta sta si to popotnico na balkansko prvenstvo izborila skozi niz uspehov z domačih in mednarodnih tekmovanj ter prikazano formo na reprezentančnih pripravah. 

Ela Petan je prvi dan prvenstva prva stopila od naših na tatami. V borbah deklic 12 let -45kg je prvi krog imela za nasprotnico Čelik (Tučija) in dvoboj se je končal neodločeno. Sledilo je sodniško glasovanje, ki je turkinji prineslo zmago 3:2 in tako je Ela žal končala z borbami. Ela se je borila zelo srčno in pogumno za kar ji čestitamo.

Drugi tekmovalni dan, v katerem sta se pomerila oba naša karateista, tako Ela v katah, kot tudi David v borbah se ni končal po njunih pričakovanjih. Dopoldan je Ela na žalost izgubila že v prvem krogu (dobesedno ni imela sreče), saj tudi za oko amaterja očitno boljša izvedba kate ni prepričala "zelo nepristranskih" sodnikov in je izgubila proti predstavnici Bosne in Hercegovina, katere je dokaj bled in neprepričljiv nastop sodnike bolj prepričal... Slednja se ni uvrstila naprej in Ela je ostala brez repasaža...Seveda ob takih trenutkih človek ne more ostati neprizadet, kar je Ela tudi pokazala, a smo jo hitro potolažili in pol ure kasneje je ostale soborce že hrabrila s svojim nasmehom!

David je nastopil popoldan in je imel najprej za nasprotnika predstavnika Albanije. Ta je kmalu po začetku osvojil točko, vendar se David ni tako zlahka predal. Manj kot minuto pred koncem je David z "uramavašijem – udarec z nogo v glavo" dobil tri točke in jih uspel zadržati do konca dvoboja in zmagati s 3:1. V nadaljevanju je imel za nasprotnika Turka, proti kateremu pa (po besedah reprezentančnega trenerja) kljub hrabri borbi ni imel toliko sreče in dvoboj izgubil. Žal se je tudi pri Davidu, točno tako kot pri Eli, zgodba ponovila... Turek, ki ga je izločil, je v naslednjem krogu izpadel in kljub veliki želji in motiviranosti je bilo tudi za Davida tekmovanje končano!

Če odmislimo samo sojenje, ki je bilo dejansko in zelo očitno na strani domačinov, je balkansko prvenstvo fenomenalen, enkraten dogodek, ki prav vsakemu tekmovalcu ponuja najprej zelo bogato in neprecenljivo mednarodno izkušnjo. Tako Ela kot David sta pokazala, da sta borca in da imata srce in zato smo na oba v domačem klubu zelo ponosni.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic