Na Reki nastopile štiri karateistke iz Karate kluba Brežice

Prvi oktobrski vikend je na Reki na Hrvaškem potekal zelo močan mednarodni karate turnir 19th CROATIA OPEN, ki je v treh dneh privabil kar 1556 tekmovalcev iz 25-ih držav. Skupaj so opravili 1917 nastopov v katah in borbah. V odsotnosti najboljših članov, ki so istočasno tekmovali na svetovnem pokalu Karate 1 v Moskvi, je bila najmočnejša zasedba v kategoriji kadetov, saj je bila za mnogo reprezentanc to izborna tekma za mladinsko svetovno prvenstvo. Brežiški karate so zastopale štiri članice, ki so hkrati tudi slovenske reprezentantke, in sicer Ela Petan v katah in borbah (kadetinje – 54 kg), Ana Sever (borbe kadetinje + 54 kg), Saša Petković (borbe mlajše kadetinje + 55 kg) in Tjaša Petković (borbe deklice – 40 kg).

Ela Petan je v katah tekmovala v konkurenci 50-ih tekmovalk iz osmih držav. V prvem kolu je bila prosta, nato pa ji žreb ni bil naklonjen, saj je za nasprotnico dobila vse boljšo prvakinjo Hrvaške Klaro Braja. Ela je zelo lepo izvedla kato Anan, a je bila nasprotnica s kato Paiku tokrat prepričljivejša in je Elo premagala. V nadaljevanju je Hrvatica zmagovala vse do polfinala, kjer je klonila proti odlični Italijanki in kasnejši zmagovalki Sonii Inzoli. Klara je osvojila tretje mesto, Ela pa žal ni dobila priložnosti za repasaž, čeprav je imela pripravljene odlične kate. Te bo lahko pokazala že naslednjo soboto na tretji pokalni tekmi v Novi Gorici in v začetku decembra na mladinskem balkanskem prvenstvu v Brežicah, kar bo za Brežice največji tovrstni dogodek doslej. Poleg Ele se je na balkansko prvenstvo uvrstila tudi Ana Sever.

Image title

Na odprtem prvenstvu Hrvaške so v močni mednarodni konkurenci 4 članice KK Brežice preizkusile svoje znanje v športnih borbah. Tekmovanje je bilo še posebej konkurenčno, saj je za vse kadete in mladince predstavljalo zadnjo veliko preizkušnjo pred prihajajočim svetovnim prvenstvom, ki se bo ta mesec odvijalo v Santiagu v Čilu. Posledično je skoraj vsaka težnostna kategorija v uradnih disciplinah štela okrog 50 tekmovalcev, večinoma reprezentantov, kjer je nedvomno vsaka zmagana borba za naše tekmovalce, ki imajo na tovrstnem rangu še sorazmerno malo izkušenj, predstavljala uspeh.

Lanskega uspeha Ane Sever (bron), nam žal ni uspelo ponoviti, saj so bile razen omenjene, vse naše tekmovalke izločene v uvodnih bojih. Ela Petan je pri kadetinjah do 54kg klonila proti Hrvatici Novakovi, Tjaša Petković pri deklicah do 40kg proti Avstrijki Ceylinovi, Saša Petković pa pri mlajših kadetinjah proti Hrvatici Franićevi. Ana Sever se je v drugi krog prebila po zmagi nad Madžarko Lagradijevo, kjer pa je bila žal slabša od Slovakinje Vascyjeve.

Image title

Vse tekmovalke so se dobro borile, bile so konkurenčne svojim nasprotnicam, hkrati so lahko videle, da se bodo kmalu, ko pridobijo malo več izkušenj, enakovredno zoperstavile tudi najboljšim.

Prihajajoči vikend nas čaka nastop še na zadnjem pokalnem tekmovanju letos, vrhunec prvega dela sezone pa se bo odvijal prav v Brežicah, kjer se bodo najboljši v konkurenci kadetov zbrali na Balkanskem prvenstvu.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic