Nastja Galič bo predstavljala Slovenijo na članskem evropskem prvenstvu v Franciji

Letošnje 51. evropsko prvenstvo za člane bo potekalo med 5. in 8. majem v francoskem mestu Montpellier na jugu dežele. Udeležilo se ga bo 437 najboljših evropskih karateistov iz 35-tih držav  v več kategorijah borb in eni kategoriji kat, ločeni le po spolu. Slovensko reprezentanco v katah bosta zastopala Nastja Galič iz KK Brežice in Aljaž Klaneček iz KK Emona Ljubljana. Vodja in selektor slovenske kataške reprezentance je Bor Dereani.

Zaključne priprave celotne slovenske karate reprezentance potekajo na Čatežu ob Savi, kjer se pripravljajo kataši in tudi vsi borci. Reprezentanti pilijo svoje nastope v zaključni fazi in se osredotočajo tudi na psihološko pripravo na sam nastop. Za mlado  članico Karate kluba Brežice 19-letno Nastjo Galič je izbor med evropsko elito in nastop na največjem tekmovanju stare celine velik dosežek in priznanje za trdo delo v 12-tih letih. Za evropsko prvenstvo ima pripravljenih pet močnih kat,  in sicer Kururunfo, Paiku, Annan, Suparimpei in Chatanyaro kushanku. Kljub letošnji dolgi tekmovalni sezoni, ki se je pričela že jeseni z mladinskim svetovnim prvenstvom v Jakarti, oba reprezentanta v katah tudi že pridno študirata, Nastja psihologijo, Aljaž pa računalništvo. Na tem prvenstvu je cilj obeh slovenskih katašev čim boljši nastop, ob ugodnem žrebu pa tudi preboj v drugi ali tretji krog ter nabiranje pomembnih izkušenj na največjih svetovnih WKF tekmovanjih. 

Aljaž Klaneček, Nastja Galič in Bor Dereani na zaključnih pripravah za evropsko člansko prvenstvo  [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic