Nastja Galič deveta na evropskem članskem prvenstvu v karateju

Od 9. do 13. maja 2018 je v Novem Sadu potekalo 53. evropsko prvenstvo za članice in člane v karateju. V posamezni kategoriji lahko državo zastopa samo en tekmovalec, tako da se na prvenstvu res pomerijo najboljši karateisti stare celine. V Srbiji je  nastopilo 532 tekmovalk in tekmovalcev iz 52-ih evropskih držav, med njimi bo tudi enajst naših reprezentantov. Mesto v reprezentanci si je s svojimi mednarodnimi rezultati zagotovila tudi naša najboljša katašica Nastja Galič v kategoriji kate članice, kjer se je pomerilo 34 najboljših posameznic iz svojih držav za laskavi naslov evropske prvakinje. Karate klub Brežice je tako ponovno sodeloval na najvišjem nivoju svetovnega karateja.

Sandra Sanchez in Nastja Galič na EP v Srbiji

Nastja Galič je imela kvalifikacije v četrtek dopoldne. Žreb ji je namenil izjemno čast, saj se je že v prvem kolu lahko pomerila s trenutno najboljšo tekmovalko na svetu, prvouvrščeno  s svetovne lestvice Španko  Sandro Sanchez Jaime, ki je trenutno pojem zase med svetovnimi katašicami. Nastja je proti deset let starejši veliki vzornici ponosno in pogumno nastopila s kato Paiku. Čeprav je nasprotnica vse svoje tekmice premagala s 5 : 0, jim je pa hkrati s tem pomagala do repasaža za bronasto kolajno. V repasažnih dvobojih je Nastja nastopila proti Avstrijski šampionki in dobitnici bronastega odličja z minulega svetovnega prvenstva U21 Kristin Wieninger, ki pa ji je bila letos na velikih turnirjih že dovolj konkurenčna. Obe sta nastopili s kato Annan, vendar so sodniki z rezultatom 1 : 4 dodelili zmago Avstrijki, Nastja pa se je morala zadovoljiti s končnim  osvojenim devetim mestom. Po tekmovanju je bila Nastja najprej nekoliko razočarana nad izgubljeno možnostjo za boj za kolajne, kmalu pa je ugotovila, da si je ponovno pridobila dragocene izkušnje in nova prijateljstva, saj sta se tudi s  Sandro bolje spoznali in kar nekaj časa trenirali skupaj. Nastja je še zelo mlada, zato ima še dosti možnosti, da tudi po prihodu v članske vrste na največjih svetovnih tekmovanjih pride do medalje.

Nastja Galič je po končanem tekmovanju v katah bodrila slovenske borce in se posebej razveselila uspeha slovenske junakinje na tem evropskem prvenstvu Tjaše Ristič iz Kranja, ki si je v repasažu v kategoriji borbe ženske do 61 kg priborila prvo slovensko medaljo v ženski članski kategoriji. Osvojila je bronasto odličje in s  tem  dokazala, da tudi slovenski karate lahko seže po medaljah na največjih tekmovanjih.
[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic