Nastja Galič do tretjega kola na svetovnem pokalu Karate 1 v Laškem

Laško je ta vikend gostilo največjo smetano svetovnega karateja v članski kategoriji Svetovnega pokala "KARATE1 – THERMANA SLOVENIA". Sodelovalo je je 522 karateistk in karateistov iz 40-ih držav sveta.

Selektor Bor Dereani in članska reprezentanca Slovenije v katah (Maša Simonič, Aljaž Klaneček in Nastja Galič)

V okviru članske slovenske karate reprezentance je nastopila tudi članica Karate kluba Brežice Nastja Galič, in sicer v svetovni eliti 47-ih katašic, ki so prišle iz 17-ih različnih držav sveta. Nastjin nastop je bil uspešen, saj se je prebila v osmino finala oz. v tretje kolo. Žreb ji je bil naklonjen in tako je bila v prvem kolu prosta. V drugem kolu je izvajala kato Annan in premagala reprezentantko Hrvaške Matejo Cikoja. V tretjem kolu je proti Poljakinji Olgi Chmielewskaji izvajala kato Suparimpei. V zadnji četrtini je pred skokom za trenutek izgubila ravnotežje ter malo poskočila in sodniki so tokrat z rezultatom 1 : 4 pripisali zmago nasprotnici, ki pa se ni uspela uvrstiti v finale, kar je pomenilo, da je bil Nastjin nastop končan, saj tokrat ni dobila priložnosti za boj za medalje v repasažu. Nastja je bila sicer nekoliko razočarana, vendar je rezultat ob dejstvu, da je nastopila z nekoliko poškodovanima ramama, dober. Kataško reprezentanco je vodil slovenski selektor Bor Dereani.

Nastja med izvedbo kate Annan

V ponedeljek se bo Nastja v okviru Svetovnega pokala udeležila še posebnega testiranja svojih sposobnosti, hkrati pa ji bo za čim hitrejše saniranje poškodbe svetoval tudi reprezentančni  fizioterapevt. 

Nastja Galič po nastopu na Svetovnem pokalu[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic