Nastja Galič in Nika Omerzo nastopili na Croatia Open 2017

Ta vikend je na Hrvaškem potekal eden največjih mednarodnih karate turnirjev v Evropi, 17. Croatia open 2017, ki se ga je v dveh dneh udeležilo več kot 1396 tekmovalcev iz 28-ih držav in 231 klubov. Karate klub Brežice sta zastopali slovenski reprezentantki, katašici Nika Omerzo in Nastja Galič. Tekmovanje je spremljal tudi slovenski selektor v katah Anton Skuhala, ki je obe brežiški tekmovalki za njune nastope zelo pohvalil.

Nika Omerzo in Nastja Galič na Croatia Open 2017

Nika Omerzo je nastopila v kategoriji kate mladinke. Prvo kolo je bila prosta, potem pa je za nasprotnico dobila Angležinjo Katelyn Entwistle. Nika je svojo kato izvedla tehnično zelo korektno, za preboj v naslednje kolo pa ji je zmanjkalo nekaj samozavesti in dodatne moči, da bi premagala nasprotnico. Ker Katelyn ni uspela priti v finale, se je Nika tokrat morala zadovoljiti s svojo lepo izvedbo in si vliti poguma za zanjo prvi nastop na svetovnem pokalu, ki bo naslednji vikend v Salzburgu v Avstriji.

Nastja Galič je nastopila v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji kate mlajše članice do 21 let in kate seniorke. V obeh kategorijah je svoje kate izvedla zelo suvereno in močno ter ponovno dokazala, da je upravičeno v slovenski članski reprezentanci, kar je po njenih nastopih potrdil tudi selektor Anton Skuhala. V obeh kategorijah je izvedla po tri nastope in pokazala svoje najboljše kate. Med mlajšimi članicami se je tako po dveh zmagah nad članicama italijanske ekipe uvrstila v tretje kolo, kjer pa je po sumljivi sodniški odločitvi z 2 : 3 izgubila polfinalni dvoboj proti Lucrezii Rossi ter ostala izven boja za medalje. Velja pa pohvaliti vse njene nastope, s katerimi je dokazala, da v svojih izvedbah samo še napreduje. V kategoriji članice (seniorke) je prvi dvoboj proti kasnejši zmagovalki Vladki Kiuk sicer izgubila, v repasažu pa ponovno dobila dvoboj proti Italijanki Lisi Pivi in v boju za tretje mesto z 1 : 4 izgubila proti Madžarki Zsuzsanni Anti. Nastja je tako v kategoriji članic osvojila peto mesto in tokrat na tem velikem turnirju pristala tik pod stopničkami za zmagovalce. Svojo dobro formo pa bo poskušala skupaj s klubsko kolegico Niko Omerzo pokazati na tekmi svetovnega pokala serije A (Karate 1), ki bo naslednji vikend v Avstriji. Ker se karateisti že pripravljajo na olimpijske igre leta 2020 v Tokiu, bo udeležba v katah med članicami ogromna, saj je prijavljenih kar 133 tekmovalk s celega sveta. Pričakuje se zmaga Japonk, ki bodo prišle s svojo najmočnejšo ekipo, Slovenke pa bodo poskušale doseči kar najboljšo možno uvrstitev. Obema Brežičankama želimo veliko sreče pri žrebu in samozavesti, da bosta nastopili po svojih najboljših močeh in pokazali, da se v Brežicah trenira res vrhunski karate.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic