Nastja Galič članska podprvakinja Slovenije v katah, Metka Galič pa prvakinja med veterankami

V soboto, 25. februarja, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Velenje, v športni dvorani ŠC Velenje organizirala letošnje Državno prvenstvo za članice in člane v katah in športnih borbah in Državno prvenstvo za veteranke in veterane v katah. Na tekmovanju je nastopilo 58 tekmovalcev iz 29-ih slovenskih klubov v članski konkurenci in 18 veteranov iz 12-ih klubov. Karate klub Brežice sta zastopali dve tekmovalki, in sicer Nastja in Metka Galič. Domov sta prinesli dve žlahtni odličji.

Nastja Galič je nastopila v kategoriji članice kate. Kljub temu, da tokrat še ni bila v vrhunski formi, ker se je dosti posvečala izpitom na fakulteti in je prejšnji teden prebolevala virozo, je v treh kolih uspela brez izgubljene točke priti v finale, kjer pa je morala priznati premoč reprezentančni kolegici, odlični Maši Simonič. Nastja je tako postala slovenska članska podprvakinja. Zdaj jo čaka še nekaj pripravljalnih treningov in ena mednarodna tekma za nastop na svetovnem pokalu K1, ki bo marca v Laškem, in intenzivne priprave na člansko evropsko prvenstvo, kjer bo maja v Turčiji zastopala barve Slovenije v kategoriji kate članice. Ker Nastja ob treningih tudi redno študira psihologijo v četrtem semestru, jo čaka kar delovna pomlad.

Nastja in Metka Galič na državnem prvenstvu v karateju

V kategoriji veterank je nato nastopila tudi Metka Galič in v konkurenci nad 50 let osvojila zlato odličje s kato kururunfa ter pokazala, da je karate odličen šport za vsakogar, ki si želi tudi v zrelih letih boljše fizično in psihično počutje.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic