Nastja Galič na pripravah za evropsko prvenstvo na Cipru

Ta vikend so v Kranju potekale reprezentančne priprave širšega izbora kadetske, mladinske in U21 (mlajši člani) slovenske karate reprezentance v katah in bojih. Priprav se je udeležila tudi letošnja izbranka za nastop na evropskem prvenstvu članica KK Brežice Nastja Galič, ki bo Slovenijo zastopala v kategoriji kate mlajše članice. Evropsko prvenstvo bo potekalo v Limassolu na Cipru od 5. do 8. februarja 2016.

Reprezentančni trener in selektor za kate Bor Dereani je na teh predzadnjih skupnih pripravah zahteval od reprezentantov maksimalno fizično pripravljenost, da so se lahko na samih treningih posvetili posameznim tehnikam in celostnemu nastopu na prvenstvu. Nastja, ki je koncem prejšnjega leta postala balkanska podprvakinja, je prišla dobro pripravljena in je zadovoljila vsem kriterijem, zato lahko od nje na Cipru pričakujemo dober nastop in ob ugodnem žrebu tudi boj za vidnejšo uvrstitev. Na teh pripravah se je posvetila predvsem dvema katama, in sicer Paiku in Kururunfa. Slovenijo bodo na tem prvenstvu v katah poleg Nastje Galič (U21) zastopali še Aljaž Klaneček (U21), David Klobasa (mladinci), Bor Hartl (kadeti), Maša Simonič (mladinke), Tina Čater (kadetinje) in kata tim kadeti.

V soboto pa so v Žalcu potekale tudi priprave slovenske otroške reprezentance, ki so se jih udeležili trije najbolj perspektivni člani iz KK Brežice, in sicer Dejan Debelak, Ela Petan in David Matija Lavrič.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic