Nastja Galič na zaključnih pripravah pred evropskim prvenstvom na Cipru

Komisija za reprezentance Karate zveze Slovenije je uradno potrdila vse nastopajoče na prihajajočem mladinskem in U21 prvenstvu Evrope, ki bo na Cipru, v mestu na jugu Cipra, v Limassolu, od 5. do 7. februarja 2016. Vse izbrance je povabila na zaključne reprezentančne priprave v Kranj. Med izbranimi posamezniki je tudi članica Karate kluba Brežice Nastja Galič, ki bo Slovenijo zastopala v kategoriji kate mlajše članice. Priprave so vodili selektor kataške reprezentance Bor Dereani, selektor za moške športne  borbe Vlado Bošnjak in selektor za   ženske športne borbe Josip Makovec.

Ostali izbrani kataši v slovenski reprezentanci so še Maša Simonič (KK Maribor, mladinke), Tina Čater (KK Shotokan Velenje, kadetinje), Aljaž Klaneček ( KK Zmaj Ljubljana, mlajši člani), David Klobasa (KK  Gornja Radgona, mladinci), Bor Hartl (KK Kozjansko in Obsotelje, kadeti) in kata tim kadeti, kjer bo poleg bratov Bora in Jana Hartla nastopil tudi Sebastjan Kauzer iz KK Velenje). 

Pred najboljšo posavsko katašico vseh časov Nastjo Galič, ki bo te dni praznovala 19. rojstni dan, je to že tretje evropsko prvenstvo, zato lahko rečemo, da ni več debitantka in se lahko pohvali z že zelo odmevnimi rezultati. Po Lisboni leta 2014, kjer se je uspela uvrstiti v tretje kolo v kategoriji mladink, je lani v Zürichu v kategoriji mlajših članic osvojila deveto mesto.

Nastja Galič s pokalom za osvojeni naslov državne prvakinje v katah med mlajšimi članicami

Nastja se je letos kljub velikim obveznostim z maturo in vpisom na fakulteto odlično pripravila na jesenska in zimska tekmovanja. V pripravljalnem obdobju je zmagala na največjih mednarodnih turnirjih v Postojni, v Kranju in na Ljubljana open 2015. Na Državnem prvenstvu do 21 let je prav tako osvojila zlato medaljo in kot aktualna državna prvakinja odpotovala na balkansko prvenstvo, ki je bilo koncem leta 2015 v Dubrovniku. Z odlično formo in velikim napredkom v izvajanju svojih kat je ponovno blestela in osvojila naslov balkanske  podprvakinje v kategoriji kate mlajše članice.

Nastja na podelitvi srebrnega odličja na zadnjem balkanskem prvenstvu

Po novoletnih pripravah jo je čakalo še zadnje veliko tekmovanje pred MEP, in sicer 25 th Croatia open 2016 v Samoboru, kamor je prišlo 1800 tekmovalcev iz 23-tih držav, med njimi kar 70 % nosilcev medalj z zadnjega evropskega prvenstva. Nastja je tudi na tem tekmovanju, ki je po besedah organizatorjev največji tovrstni turnir na svetu, posegla po medalji, saj je v kategoriji mlajših članic osvojila bronasto odličje, kar kaže na to, da Nastja šele prihaja v svoja najboljša tekmovalna leta.

Na zaključnih pripravah v Kranju je Nastja z ostalimi reprezentanti v katah pilila posamezne detajle iz svojih kat in zaključne nastope v celoti. Velik poudarek je bil tudi na psihološki osredotočenosti na sam nastop, kar pa se je pri Nastji poklopilo s študijem, saj je ravno v tem času izpitno obdobje na Filozofski fakulteti, kjer Nastja uspešno opravlja izpitne obveznosti na smeri psihologija.  Z  Nastjo so tako na vseh treningih tudi študijska gradiva, zato upamo, da bo uspešno nastopila tako na tekmovanju v Limassolu kot pred profesorji na fakulteti. Želimo ji ugoden žreb, odlično novo izkušnjo in stiskamo pesti tudi za ostale slovenske reprezentante.

Karate klub Brežice se zahvaljuje vsem sponzorjem in podpornikom, ki omogočajo Nastjin nastop na EP še posebej pa Občini Brežice, HESS d.o.o., ELMONT d.o.o., SIPRO d.o.o., MIPO d.o.o. - SOLTEC, NUMIP, TERME ČATEŽ, NEK in ostali.

Reprezentanca Slovenije v katah s selektorjem (stojijo: Aljaž Klaneček, David Klobasa, Sebastijan Kauzer, Bor Hartl, Jan Hartl, Bor Dereani in klečijo: Tina Čater, Nastja Galič in Maša Simonič)[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic