Nastja Galič postala podprvakinja Balkana

Od 11. do 13. decembra je pod uradnim okriljem WKF in znotraj te Karate Federation of Balkan v Dubrovniku na Hrvaškem potekalo 16. Balkansko kadetsko, mladinsko in U21 prvenstvo v karateju, ki se ga je udeležilo 684 najboljših tekmovalcev iz enajstih balkanskih držav. Iz Karate Kluba Brežice so se tekmovanja v okviru slovenske reprezentance udeležile Nastja Galič (kate do 21 let), Hana Suša (kate kadetinje do 16 let) in Nina Zupančič (borbe mladinke do 53 kg in ekipno mladinke). Slednji sta prvi nastop zaključili v prvem kolu in nabrali veliko novih izkušenj.

 

Največji uspeh med vsemi slovenskimi kataši je dosegla Nastja Galič, ki se je po izjemnih predstavitvah mojstrskih kat kururunfa, annan in paiku v treh kolih prebila do finala. V prvem kolu je s 3 : 2 premagala izvrstno Srbkinjo Jeleno Lekovič, drugouvrščeno z lanskega balkanskega prvenstva, v drugem je z rezultatom 5 : 0 premagala  Črnogorko Tamaro Radulovič, v tretjem pa Makedonko Majo Vojdinovsko prav tako gladko z rezultatom 5 : 0. V finalu jo je čakala lanskoletna zmagovalka prvakinja Srbije Bojana Mladežič, ki je v vrhunski formi in je vse ostale tekmice v predtekmovanju premagala brez izgubljene točke. Nastja je z vsem spoštovanjem do starejše nasprotnice izvajala najtežjo kato Suparimpei. Tik pred nastopom so organizatorji obrisali moker tatami, ki pa se še vedno ni povsem posušil. Izkušena Srbkinja je znala tudi to prebroditi brez težav, Nastji pa je kljub sicer izvrstni izvedbi kate pri nizkem prehodu sredi kate rahlo spodrsnilo in tako je prepustila zmago nasprotnici, sama pa postala podprvakinja Balkana.

Za Nastjo Galič, ki je lani tekmovala še v mladinski konkurenci, kjer je v bolgarski Sofii osvojila peto mesto, je drugo mesto na Balkanu v kategoriji do 21 let velik napredek in izvrsten rezultat, ki si ga je priborila s svojim velikim talentom in s trdim delom v zadnjih 12-ih letih treniranja. Poudariti velja, da je letos Nastja ob vseh pripravah in tekmovanjih odlično opravila maturo v Gimnaziji Brežice in zdaj redno opravlja vse obveznosti na študiju psihologije v Ljubljani. Za Nastjo je torej izjemno uspešno leto, konec leta pa bo spet posvetila novim pripravam na evropsko prvenstvo, ki bo februarja na Cipru. »Vztrajati« pravi Nastja, »in uživati v tem, kar delaš, ter slediti svojim sanjam.« Srečno, Nastja, veliko uspehov in zadovoljstva tudi v novem letu!

 

Nastja Galič na podelitvi medalj v Dubrovniku[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic