Nastja Galič tik pod stopničkami na Croatia OPEN 2016

Ta vikend je na Reki na Hrvaškem potekal največji turnir v karateju v tem delu Evrope, ki se ga je udeležilo zlasti veliko tekmovalcev v članskih vrstah, saj je bilo to zadnje kontrolno tekmovanje pred članskim svetovnim prvenstvom, ki bo konec oktobra v Avstriji. Zbralo se je preko 1600 tekmovalcev iz 19-ih držav. Iz Karate kluba Brežice so se tekmovanja udeležili trije člani širše slovenske reprezentance, saj je bila ta tekma ena od kontrolnih za nastope v reprezentančnih dresih na največjih svetovnih tekmovanjih, kjer lahko Slovenijo v posameznih kategorijah zastopa le po en predstavnik. Iz Brežic sta nastopila kadeta Nika Omerzo v katah in Dejan Debelak v borbah do 52 kg ter naša najboljša katašica Nastja Galič v kategorijah članic in mlajših članic do 21 let.

Od desne:  Nastja Galič, Dejan Debelak, Nika Omerzo in klubska trenerka Metka Galič

Tako Nika, ki sicer vse bolj napreduje in je iz tekme v tekmo bolj suverena v svojih izvedbah kat, kot Dejan, ki je najbolj borben član te trojke, sta nastopila po svojih trenutnih močeh, a sta se žal morala posloviti že po prvem krogu, saj njunima odličnima nasprotnikoma Srbkinji Sabini Petrović in Norvežanu Fredriku Sundbyju žal ni uspelo priti v finale in s tem omogočiti našima tekmovalcema boja za medaljo v repasažih.

V kategoriji članic absolutno je Nastja Galič v prvem kolu premagala Italijanko Constanzo Gallini, v drugem pa izgubila proti odlični Slovakinji Doroti Balciarovi, ki pa je v polfinalu nepričakovano izgubila proti Madžarki Lauri Sterk in tako Nastja ni dobila možnosti za nadaljnji boj za odličje. Nastja je potem nastopila še v močni konkurenci mlajših članic do 21 let, kjer pa je že takoj na začetku s katama Annan in Paiku zabeležila dve zmagi, in sicer v prvem kolu proti Hrvatici Ivoni Jovanović, varovanki nekdanjega Nastjinega reprezentančnega trenerja Liviusa Bunde, in v drugem proti reprezentantki Srbije Vanji Saveski. V tretjem kolu je Nastja dobila za nasprotnico kasnejšo finalistko Slovakinjo Ljudmilo Bačikovo in kljub odlični izvedbi kate Suparimpei izgubila dvoboj, v repasažu pa je proti Srbkinji Bojani Mladežić, aktualni balkanski prvakinji, prav tako kot v finalu balkanskih iger morala priznati poraz, saj je svojo kato kururunfo izvajala že vidno utrujena.

Nastja je na koncu osvojila odlično peto mesto. V svojih šestih nastopih na tatamijih je demonstrirala svoje veliko znanje najtežjih kat in glede na to, da je prejšnji teden prebolevala hujšo virozo in še ni bila pri 100 % moči, povsem zadovoljila. Nastji velja čestitati tudi za redno opravljanje študijskih obveznosti na ljubljanski Filozofski fakulteti, kjer bo brežiška 19-letnica letos nadaljevala z rednim študijem psihologije v drugem letniku.   

Nastja Galič med kato Suparimpei[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic