Nastja Galič tretja na 21. Međimurje OPEN 2017

V soboto, 2.9.2017, je v Čakovcu potekal velik mednarodni karate turnir, ki se ga je udeležilo 1106 tekmovalcev iz 11 držav. Karate klub Brežice sta zastopali Nika Omerzo in Nastja Galič. Slednja je bila uspešnejša, saj je domov prišla z bronasto medaljo okoli vratu. Tekmovalki je vodila trenerka Metka Galič.

Ker je tekma veljala za eno izbornih za svetovno prvenstvo kategorij do 21 let, ki bo oktobra na španskih Tenerifah, so za širšo slovensko reprezentanco dobili vabila za nastop vsi najperspektivnejši slovenski karateisti. Med njimi tudi Nika Omerzo v kategoriji kate mladinke in Nastja Galič v kategoriji kate do 21 let.  Obe sta trenirali tudi skozi poletje in se pripravljali za nastop.

Nastja Galič, reprezentantka Slovenije in naboljša brežiška tekmovalka v katah vseh časov, je nastopila v dveh kategorijah. Najprej je v kategoriji članice v hudi konkurenci najboljših tekmovalk iz vseh sosednjih držav po treh kolih osvojila peto mesto in z vsemi tremi izvedbami navdušila. Bila je tudi najbolje uvrščena Slovenka. V kategoriji mlajših članic do 21 let pa je imela nekoliko lažjo konkurenco in skupaj s svojo reprezentančno kolegico Mašo Simonič osvojila bronasto kolajno. Nastja je na tekmovanju nastopila petkrat in vsakič znova dokazala, da je zasluženo v slovenski reprezentanci, saj so vse njene izvedbe prepričale in pokazale, da je Nastja pri svojih 20-ih letih še kako perspektivna in nanjo velja računati tudi v prihodnje.

 

Najboljše katašice do 21 let v Čakovcu

Medtem ko bo srednješolka Nika naslednji vikend preživela na reprezentančnih pripravah pod okriljem novega selektorja Antona Skuhale, bo Nastja, ki se je te dni redno vpisala v tretji letnik študija psihologije na ljubljanski Filozofski fakulteti, z izbranimi reprezentanti že v sredo odpotovala na eno največjih svetovnih tekem, Karate 1 Premier League, ki bo naslednji vikend v nemšem mestu Halle pri Leipzigu. Tam bo nastopila med svetovno smetano vseh najboljših katašic. Trenutno je prijavljenih že več kot 120 tekmovalk. Na tekmo bosta odšli skupaj z reprezentančno kolegico in prijateljico Mašo Simonič. Želimo jima uspešen nastop in potrditev dobre forme.

Najprej je v kategoriji kate mladinke nastopila Nika Omerzo, ki pa je že v prvem kolu naletela na premočno nasprotnico iz Hrvaške in ta dvoboj žal izgubila. Priložnosti za repasaž tokrat ni dobila, saj je njena nasprotnica v polfinalu izgubila borbo proti Avstrijki. Nika je tako ugotovila, da je potrebno za uspeh na velikih tekmah še dosti dodatnega treninga in veliko izkušenj.

Nika Omerzo med izvajanjem kate[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic