Nastja Galič tudi iz Trbovelj z odličjem kot najboljša slovenska katašica

V Trbovljah je to soboto potekal tradicionalni, že 45. mednarodni turnir v karateju Trbovlje open 2017, ki velja za enega najstarejših in najbolje obiskanih v tem delu Evrope. Sodelovalo je 657 karateistov  iz 14-ih držav, med njimi tudi številne reprezentance s svojimi najboljšimi tekmovalci, za katere je bila to tudi izborna tekma za nastop na bližajočem se evropskem prvenstvu do 21 let v Rusiji. Karate klub Brežice so v  tej izredno močni konkurenci zastopale tri tekmovalke, in sicer Nastja Galič, Ela Petan in Ana Sever. Do medalje je ponovno uspelo priti izjemni slovenski katašici Nastji Galič, ki je poleg domačega kluba kot izbrana zastopala tudi reprezentanco Slovenije v članski kategoriji.

 

Nastja Galič med najboljšimi na svetu tudi v Trbovljah

Najprej je v dopoldanskem delu v kategoriji kate mlajše kadetinje nastopila odlična brežiška karateistka, zelo nadarjena in marljiva Ela Petan. V borbi proti Italijanki Valerii Corecchio je izvajala kato Seipai. Začela je zelo dobro, in ko je že vse kazalo na gladko zmago, je žal zaradi dotika tal z rokami pri tehniki čiščenja ta dvoboj po nesreči izgubila. Precej jezna nase se je pripravila za borbe v kategoriji do 45 kg. V prvi borbi se je pomerila z Nemko Alio Beil in jo po zelo dobro tehnično in taktično izpeljanem dvoboju premagala z rezultatom  4 : 3.  V naslednjem kolu je s tesnim rezultatom 0 : 1 izgubila proti Hrvatici Niki Žerjav, ki pa je kasneje izgubila polfinalni dvoboj in Eli tokrat ni omogočila boja za kolajne.

Za Elo je kmalu nastopila druga mlajša kadetinja Ana Sever v kategoriji borbe + 50 kg. Ana se je dobro borila in odlično branila proti reprezentantki Srbije Milici Milinković, a je žal zaradi premalo odločnosti v napadu dvoboj izgubila, kar pa je tudi zanjo pomenilo zaključek tekmovanja.

V popoldanskem delu tekmovanja je v dveh članskih kategorijah nastopila Nastja Galič, najboljša brežiška in tokrat tudi slovenska katašica. V svojih šestih dvobojih je ponovno pokazala, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi na minulem svetovnem prvenstvu do 21 let in v absolutni kategoriji članice nad 16 let osvojila odlično tretje mesto. Premagala je vse nasprotnice vključno s kasnejšo finalistko med mladinkami, reprezentantko iz Avstrije Lauro Verschnig, za katero je bila to tudi izborna tekma za nastop na evropskem prvenstvu. Nastja je klonila le v polfinalu proti izjemo razpoloženi Avstrijki Patricii Bahledovi, ki je na zadnjem mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila drugo mesto takoj za Japonko Rino Morimoto. Tokrat v Trbovljah pa je odlična Patricija z dopolnjenimi 18-imi leti že prestopila v kategorijo mlajših članic, kjer je kasneje tudi zmagala. Nastja je v repasažu v kategoriji članic premagala še Italijanko Sophio Simoncini in iz Trbovelj prinesla dragoceno bronasto odličje v prestižni kategoriji kat ter številne pohvale trenerjev tudi tujih reprezentanc.  

Tekmovanje v katah mladink in članic je bilo izjemo naporno, saj je potekalo celo popoldne vse do večernih ur. Nastja je zvečer po osvojenem odličju v absolutni kategoriji nastopila še v kategoriji mlajših članic, kjer je kljub vidni utrujenosti premagala srbsko reprezentantko Nikolijo Đurovič in ponovno izgubila proti Patriciji Bahledovi, ki je kasneje v finalu premagala tudi tretjeuvrščeno s svetovnega prvenstva Kristin Wieninger. V repasažnem dvoboju z Martino Fabbri je Nastja za las z 2 : 3 zgrešila še drugo odličje, kljub temu pa jo velja pohvaliti tudi za izjemen zadnji nastop, saj je bila odločitev v prid Italijanki za mnoge prisotne velika uganka. 

Brežiške karateiste zdaj čaka krajši tekmovalni premor in priprave na tekme v novi sezoni. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic