Nastja Galič deveta na karate 1 Grand final premier lige v Salzburgu

Ta vikend je v avstrijskem Salzburgu potekala tekma najmočnejše svetovne članske lige, in sicer Karate1 Premier League – Grand Final - Salzburg 2014.  Sodelovalo je 53 držav s 596 članskimi reprezentanti, med njimi tudi Slovenija, kateri je bila to zadnja kontrolna tekma  pred svetovnim članskim prvenstvom. Med slovenskimi kataši je bila najbolj uspešna 17-letna Nastja Galič iz Karate kluba Obzorje Brežice. V kategoriji kate članice se je pomerila z 68-timi najboljšimi katašicami iz 27-tih držav.  Zmagala je Španka Yaiza Martin-Abello, Nastja pa je v elitni konkurenci osvojila odlično 9. mesto.

 

Nastja je pričela s kvalifikacijami v soboto dopoldan, ker je bila njena kategorija otvoritvena. V svoji skupini se je že v prvem krogu pomerila s kasnejšo finalistko, izkušeno prvakinjo Srbije Marijo Madžarevič, ki je uvrščena tik pod vrhom svetovne WKF lestvice. Nastja je pričela s svojo najmočnejšo kato Suparimpei, vendar je bila izjemna Marija tudi tokrat nepremagljiva vse do finala, kar pa je Nastji omogočilo, da se je v repasažu pomerila z ostalimi nasprotnicami.

Prvo repasažno borbo je imela z reprezentantko Francije Clotilde Boulanger. Nastja je izvajala kato Annan in z virtuozno ter izjemno prepričljivo izvedbo premagala odlično nasprotnico z rezultatom 4 : 1.

V nadaljevanju se je Nastja pomerila z vrhunsko reprezentantko Peruja Saido Salcedo, kasnejšo dobitnico bronaste kolajne. Nastja je izvajala kato Kururunfa, vendar je ta dvoboj kljub odlični izvedbi za las izgubila z rezultatom 2 : 3. Nastja je tako osvojila 9. mesto, kar je za Slovenijo in mlado brežiško tekmovalko izjemen rezultat in odličen obet za prihodnost.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic