Nastja Galič in Lea Travnikar bronasti na mednarodnem karate turnirju Slovenija Open 2012

Ta vikend je v Laškem potekal veliki mednarodni karate turnir Thermana Slovenia Open 2012. Sodelovalo je okoli 500 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Avstrije, Slovaške, Nemčije, Italije in Švedske. Karate klub OBZORJE Brežice je tokrat nastopal z močnejšo žensko ekipo v sestavi Hana Suša, Nika Omerzu, Kaja Omerzu, Nastja Galič, Lea Travnikar in Kaja Budič, v moški konkurenci pa se je tokrat pomeril le Aljaž Šumlaj.


Bronasti članici Karate kluba OBZORJE Brežice (z leve: Lea Travnikar in Nastja Galič)

Med kataši sta najprej nastopili Hana Suša in Nika Omerzo v kategoriji mlajših deklic. Obe sta pokazali napredek v izvedbi zlasti na področju ostrine in borbenosti, vendar nista uspeli priti do boja za medalje. Med starejšimi dečki se je Aljaž Šumlaj uspel prebiti do repasaža, kjer pa je kljub zelo dobri izvedbi kate izgubil proti močnejšemu nasprotniku. V konkurenci kadetinj je najprej nastopila Kaja Omerzo, ki je v drugem kolu zelo dobro izvajala kato Saifa, a dvoboj žal izgubila zaradi nekaj tehničnih napak. Za njo je nastopila najboljša brežiška katašica Nastja Galič, ki se je na to tekmovanje pripravljala tudi na Japonski Okinawi. Odlično je izvedla kar štiri kate, in sicer Saifo, Seipai, Seisan in Kururunfo. V drugem kolu je sicer po točkah izgubila proti kasnejši zmagovalki Azri Golač, v obeh repasažih pa naknadno gladko zmagala in pokazala izvrstno znanje, veliko zrelost in napredek, kar je opazila tudi publika, ki jo je za izvedbe nagrajevala z močnimi aplavzi. Nastji se redno delo in udeležba na največjih svetovnih turnirjih kaže v vse večji izkušenosti in prepričljivosti, za kar so jo pohvalili tako največji mojstri na Okinawi kot trenerji in sodniki na turnirju. Končno osvojeno tretje mesto in bronasta medalja v prestižni kategoriji kat je priznanje za Nastjo in njene trenerje.

V borbah so nastopile tri brežiške kadetinje, vsaka v svoji težnostni kategoriji. Lea Travnikar je nastopila v najlažji kategoriji do 47 kg in osvojila bronasto kolajno, Kaja Omerzo, ki je kot najmlajša prvič tekmovala med kadetinjami v kategoriji do 54 kg, je borbo izgubila zaradi neizkušenosti in nepoznavanja novih tekmic, Kaja Budič pa je ponovno nastopila v najtežji kategoriji nad 54 kg, kjer pa kljub veliki borbenosti tokrat ni uspela premagati svoje večne tekmice Žane Magajna.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic