Nastja Galič kljub vročini s slovensko karate reprezentanco na vrhuncu fizičnih priprav

Mlada slovenska reprezentanca  je v  okviru načrtovanega dela Karate zveze Slovenije prve štiri dni v avgustu namenila intenzivnim fizičnim pripravam, ki jih je vodil eden največjih strokovnjakov s področja jugovzhodne Evrope Tihomir Grgić, udeležila pa se jih je tudi mladinka Nastja Galič, članica KK Obzorje Brežice. Grgić je že tri leta zapored s svojimi varovanci dobil medaljo na Evropskem prvenstvu, letos s hrvaškim kata timom celo zlato. Pomoč strokovnjakov s sosednje Hrvaške je za slovenski karate že tradicionalna in sodelovanje vse bolj uspešno. Priprave so spremljali in ocenjevali tudi trenerji in selektorji slovenske reprezentance, in sicer Livius Bunda, Vlado Bošnjak, Josip Makovec, Branko Kramberger ter sekretar Komisije za reprezentance Miha Kovačič.

Priprave so potekale na atletski stezi pri prvi OŠ Murska Sobota in v ŠC Špartacus.  Zaradi hude vročine so treninge vzdržljivosti, hitrosti, skočnosti, in agilnosti, ki so potekali na prostem, karateisti izvajali zgodaj zjutraj takoj po sončnem vzhodu, treninge moči, eksplozivnosti, specifične motorike ter kat in borb pa popoldan v fitnes centru in dvorani. 

                   Tihomir Grgić z reprezentanti v centru Špartacus

Letošnje priprave so sicer osredotočene na  svetovno prvenstvo za mlajše kategorije kadetov, mladincev in mlajših članov, ki bo jeseni v Španiji, pred tem pa se bo reprezentanca udeležila več močnih turnirjev na evropskem nivoju. Priprave so poleg izboljšanju fizične kondicije in tehnike namenjene tudi druženju med tekmovalci in njihovimi trenerji, spoznavanju različnih stilov karateja in metod treniranja med člani klubov iz vse Slovenije, kar naj bi pripomoglo k boljšemu razvoju in še več uspehom slovenskega karateja tudi na največjih svetovnih tekmovanjih.

Nastja Galič se je na testiranjih dobro odrezala, zabeležila znaten napredek zlasti v moči in hitrosti  ter dokazala, da je upravičeno med najboljšimi slovenskimi izbranci.  Do naslednjih priprav v drugem delu  avgusta bo trenirala skupaj z ostalimi tekmovalci KK Obzorje Brežice v domači telovadnici pod vodstvom trenerjev Petra Dirnbeka in Christiana Kajtne, v soboto, 31. 8. pa se bo skupaj z reprezentanti udeležila prvega velikega turnirja CRO OPEN na Hrvaškem.

 Najboljši kataši in selektor reprezentance Slovenije Livius Bunda, Nastja prva z desne

                  Tihomir Grgić in Nastja Galič med delom v fitnesu[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic