Nastja Galič na članskem državnem prvenstvu v karateju spet na zmagovalnih stopničkah

Karate zveza Slovenije je kljub epidemiji organizirala letošnje državno prvenstvo v karateju za člane in veterane, ki je potekalo v soboto, 20. marca 2021, v športni dvorani na Polzeli. Brežiški karateisti so večji del jeseni in zime trenirali vsak na svojem domu in se srečevali le preko videopovezav. Zadnja dva tedna pred državnim prvenstvom so ponovno začeli trenirati skupaj v športni dvorani Brežice, kar pa je bilo kar malo časa za res temeljito pripravo. Kljub vsemu sta se tekmovanja udeležili dve trenerki, in sicer najboljša katašica Nastja Galič v članski in Metka Galič v veteranski konkurenci.  

Tekmovanje je potekalo pod strogimi varnostnimi ukrepi. Skupaj je nastopilo 66 članov iz 25-ih klubov in 12 veteranov iz 11-ih klubov. Kljub temu, da so bile ostale kategorije bolj skromne, pa se je v kategorijo kate članice prijavilo kar 22 odličnih tekmovalk starih nad 16 let. Tako je bila v zadnjem desetletju to najmočnejša kategorija na državnem članskem prvenstvu nasploh. Nastja Galič je v prvem krogu nastopila s kato Paiku in prejela oceno 24,20 ter kot tretja napredovala med osem najboljših. V drugem krogu je izvajala kato Kururunfa in ponovno prejela visoko oceno 24,60, s katero je zadržala tretje mesto. Za medaljo pa se je morala pomeriti še v tretjem krogu, kjer je s kato Annan Dai in prejeto oceno 24,92 premagala Katjo Horvatič in zasluženo kot tretjeuvrščena stala na zmagovalnih stopničkah z osvojenim bronastim odličjem. Nastjin nastop je bil ponovno izjemno lep, prepričljiv in vrhunski. Njena talent in izkušenost nam pri vsaki izvedbi kate pričarata pravo karate zgodbo, za kar ji gredo vse čestitke. Nastja je hkrati odlična trenerka in velika vzornica mladim karateistom v Brežicah in v Sloveniji.

Image title

Najboljše  slovenske  katašice za leto 2021: Nia Ganzitti, Nastja Galič, Maša Simonič in Pia Cesar

Metka Galič je nastopila v kategoriji kate veteranke + 50 let s kato Kururunfa. Osvojila je srebrno odličje in dokazala, da je karate primerna vadba tudi za zrela leta. Na tekmovanju so uradno podelili tudi nove diplome za trenerje karateja. Metka je prejela diplomo kot strokovni delavec v športu, športno treniranje karate, 2. stopnja. Veteranska tekmovanja so sicer tudi lepa priložnost za druženje trenerjev na drugačen, prijateljski način, saj s tem dajejo tudi lep zgled svojim varovancem.

Image title

Nastja Galič in Metka Galič na članskem in veteranskem prvenstvu Slovenije v karateju 
[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic