Nastja Galič na reprezentančnih pripravah

Komisija za reprezentance Karate zveze Slovenije je konec aprila pripravila nov izbor in plan dela za kadetske in mladinske reprezentance v letu 2013. Prvi cilj najboljših izbrancev je nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo novembra 2013 v Španiji. V okviru priprav bodo potekali skupni treningi in udeležba na večjih mednarodnih turnirjih v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem. Kataše bosta vodila selektor reprezentance Livius Bunda in trener Bor Dereani, borce pa Vlado Bošnjak in Branko Kramberger kot trenerja ter selektor  Josip Makovec.

             Selektor Livius Bunda s kandidati za reprezentanco

Zaradi dobre forme, odličnih rezultatov in talentiranosti je povabilo k sodelovanju dobila tudi 16-letna mladinka iz Karate kluba Obzorje Brežice Nastja Galič,  ki je na letošnji tekmi svetovnega pokala že osvojila svoje prve točke tudi v članski konkurenci, na prvi mednarodni kontrolni tekmi v Postojni pa zmagala med mladinkami. Nastja je tako dobila lepo priložnost v najprestižnejši kategoriji kate, saj državo na največjih tekmovanjih v katah običajno zastopa le eden tekmovalec. 

                                   Nastja Galič med pripravami

Posebnost Nastje v reprezentanci je tudi v tem, da edina od kandidatk trenira originalni Goju-Ryu karate, ki se na velikih tekmovanjih vse pogosteje videva zlasti v finalnih dvobojih.  Na prvih pripravah pod vodstvom slovenskega selektorja Liviusa Bunde, ki so potekale ta vikend v Laškem, sta Nastjo spremljala glavni trener in najvišji mojster Goju-Ryu karateja v Sloveniji Christian Kajtna, 5. DAN ter trenerka brežiških katašev Metka Galič. Cilj prvih  priprav je bil spoznavanje in primerjava tekmovalcev glede na njihovo fizično pripravo, gibljivost, kooordiniranost in točnost izvajanja tehnik ter demonstracija osnovnih in tudi najboljših tekmovalnih kat.  Nastja se je že na prvih pripravah predstavila z najvišjimi katami in pustila zelo dober vtis. Ker se poleg shotokana izvajajo tudi kate drugih stilov, je prisotnost klubskih trenerjev na pripravah po besedah selektorja še toliko bolj zaželena, saj se lahko le z usklajenim delom med klubi in reprezentanco dosežejo najboljši možni rezultati.

Nastja se bo do 22. junija, ko bodo na vrsti prva testiranja, pripravljala v domačem klubu, poletje pa izkoristila tudi  za intenzivne atletske  in za skupne reprezentančne priprave ter prve močnejše mednarodne turnirje, ki se bodo pričeli v avgustu.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic