Nastja Galič na svetovnem pokalu Karate 1 Thermana 2014

V Laškem se je ta vikend odvijal karate spektakel, in sicer tekma svetovnega pokala Karate1 Thermana 2014 najboljših članov s celega sveta. Obiskovalci so lahko videli ekskluzivne predstave najboljših svetovnih mojstrov v katah in bojih. Tekmovanja se je udeležila tudi članica Karate kluba Obzorje Brežice - najboljša katašica Nastja Galič, ki je kot aktualna mladinska državna prvakinja in udeleženka letošnjega evropskega prvenstva v Lizboni dobila priložnost zastopati Slovenijo tudi že v članski reprezentanci na enem od najprestižnejših turnirjev na svetu.

 

 

Nastja Galič med nastopom na svetovnem pokalu Karate1 v Laškem

Že sam poziv komisije za reprezentanco Slovenije in nastop v slovenski članski reprezentanci je za komaj 17-letno Brežičanko Nastjo Galič izjemno pomembna stopnička k nadaljevanju uspešnega športnega vzpona v svetovni eliti. Nastja se je teden dni pred nastopom kljub slabemu počutju intenzivno pripravljala tudi z novimi katami, ki bi jih potrebovala v končnici. Športna sreča in žreb pa sta bila tokrat do mlade karateistke neprizanesljiva, saj je že v drugem kolu naletela na izjemno nasprotnico – prvakinjo Makedonije Puliksenijo Jovanosko, ki se na največjih tekmovanjih redno uvršča tik pod zmagovalne stopničke. Nastja je nastopila s svojo najvišjo kato Suparimpei, ki jo izvaja kot edina Slovenka. Tudi tokrat jo je izvedla tehnično odlično, zaradi manj sproščenosti in dodane eksplozivne moči v primerjavi z nasprotnico pa je žal proti izjemni Makedonki izgubila. Ker je ta kasneje izgubila le boj proti finalistki in se uvrstila na odlično tretje mesto, pravila izločilnih bojev v karateju Nastji niso dovolila nadaljevanja tekmovanja in boja za najvišja mesta, čeprav je bilo evidentno, da Nastja zmore pokazati več in sodelovati v zaključnih bojih za odličja tudi na največjih svetovnih tekmovanjih, kar bo v nadaljevanju tudi njen cilj.

Kakorkoli je nastop za reprezentanco Slovenije Nastji Galič tudi tokrat pomenil veliko izkušnjo in motivacijo za nadalnje delo, kar se je pokazalo tudi v tem, da je Nastja še isti dan k novim treningom pristopila s še večjo motiviranostjo. Naslednje priložnosti za dokazovanje pa se ponujajo že čez sedem dni na Catana Bohinj Open 2014, mednarodnem turniru, ki se ga bo poleg Nastje udeležila tudi števila ekipa Karate kluba Obzorje Brežice.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic