Nastja Galič tik pod stopničkami na 22nd Grand Prix Croatia 2013

V soboto in v nedeljo je v Samoboru potekal največji karate turnir v tem delu Evrope, in sicer že  tradicionalni 22nd Grand Prix Croatia. Nastopile so nacionalne reprezentance in posamezniki iz kar 19-tih držav, med njimi aktualni evropski prvaki v katah in bojih. Na tekmovanju so sodelovali tudi karateisti iz Karate kluba Obzorje iz Brežic in prikazali lepe nastope ter zabeležili nekaj zelo odmevnih rezultatov.

V kategoriji kadetov sta nastopila David Bajs in Nastja Galič. David je svojo kato seipai izvedel solidno, vendar je v nadaljevanju moral priznati premoč nasprotnikov, Nastja pa je bila ponovno zelo uspešna, saj se je v izjemno močni konkurenci v treh kolih brez izgubljene točke prebila vse do polfinala. Tam jo je čakala hrvaška prvakinja Pia Božič, ki je bila tokrat nekoliko boljša od Nastje in jo premagala v boju za finale. V repasažu je Nastja žal izgubila proti reprezentantki Srbije, vendar je z osvojenim petim mestom ponovno kot najboljša Slovenka v kategoriji več kot opravičila nastop na tako prestižni tekmi.

 

                         David Bajs med izvajanjem kate Seipai

Med deklicami je svojo kato zelo elegantno izvedla Hana Suša, vendar so se sodniki za las s 2 : 3 odločili za njeno nasprotnico in Hana tokrat ni dobila priložnosti za nadaljevanje. V konkurenci mlajših kadetov je lepo nastopil tudi Aljaž Šumlaj, ki iz tekme v tekmo dela bolje, čeprav mu tokrat sodniki niso prisodili zmage in dali priložnosti za nadaljevanje tekmovanja.

                  Aljaž Šumlaj med izvajanjem kate Geki Sai Ichi

Drug odmeven dosežek je uspel najmlajšemu in najbolj perspektivnemu tekmovalcu iz Brežic, aktualnemu državnemu prvaku, Žigi Suši. V močni mednarodni konkurenci dečkov od 7 do 9 let je z dvema zmagama in enim porazom pristal tik pred bojem za zmagovalne stopničke. Sedemletni Žiga se je med starejšimi vrstniki ponovno odlično odrezal in potrdil svoj izjemen talent.

V nedeljo popoldan je v bojih dečkov pod 35 kg nastopil tudi Dejan Debelak, za katerega je bil to ognjeni krst na tako velikem tekmovanju. Dejan je sicer v prvem kolu, ko ni prejel nobenega udarca od nasprotnika, po sodniški odločitvi borbo izgubil, kljub temu pa navdušil s svojo borbenostjo in odličnimi bloki, kar je prava popotnica za mladega borca v naslednjih tekmah, kjer bo že z večjo sproščenostjo lahko tudi zmagoval.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic