Nika Omerzo in David Lavrič na 22. mednarodnem turnirju

Prvi septembrski vikend je v Čakovcu potekal močni mednarodni karate turnir, ki je veljal za izborno tekmo mlajših slovenskih reprezentantov širšega izbora za nastop na mladinskem evropskem  prvenstvu 2019. Prijavljenih je bilo kar 1197 tekmovalcev iz 127 klubov in 15-ih držav. Iz karate kluba Brežice sta povabilo za nastop za slovensko reprezentanco dobila katašica Nika Omerzo in borec David Matija Lavrič.

Nika Omerzo je nastopila v kategoriji kate mladinke. V prvem krogu je nastopila proti tekmovalki iz Madžarske Zsófii Kiss. Izvajala je kato Superimpai in izgubila proti kasnejši finalistki z rezultatom 1 : 4 . V repasažu za bronasto odličje je nato izvajala kato Annan proti Avstrijki Vereni Köfinger, ki pa je bila tokrat močnejša in Niko pustila na devetem mestu. Kljub temu je reprezentančni trener Viljem Klanjšček Niko pohvalil za nastop in napredek, ki ga dokazuje vsako tekmovalno sezono.

David Matija Lavrič je svojo pripravljenost preizkusil v kategoriji borbe kadeti do 52 kg, kjer je nastopilo kar 39 tekmovalcev. David je na tatami stopil s še ne povsem sanirano poškodbo kolena in se kljub temu odlično boril. V prvem kolu se je pomeril z Madžarom Hubo Gödri Mártisom in dvoboj za las izgubil z rezultatom 0 : 1. Odlični Madžar je nato dobil še štiri dvoboje, v polfinalu pa žal izgubil in tako »odnesel« priložnost za boj za medalje. Bo pa David lahko svoje kvalitete in napredek  izkoristil na bližnjih velikih tekmah, ki se bodo v jesenskem delu kar vrstile ena za drugo.

 

Obema brežiškima karateistoma čestitamo za prvi večji nastop po počitnicah in verjamemo, da bosta kmalu pokazala, kaj vse zmoreta na osnovi dobro organiziranih poletnih priprav.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic