Nova strokovna pridobitev v brežiškem karate klubu

Karate klub Brežice je danes med najbolje organiziranimi društvi v občini Brežice in Sloveniji. V klubu imamo največje število strokovno usposobljenih kadrov v občini ter drugo največje število med vsemi klubi v Karate zvezi Slovenije. V društvu vadimo tradicionalni Gojyu-Ryu stil, ki izvira iz zibelke karateja (Okinawe) in to na način, ki se trenira še danes na Okinawi (Japonska). Smo prvi klub v Sloveniji, kjer vadimo Gojyu-Ryu stil in naši tekmovalci v katah so prvi v Sloveniji začeli izvajati Gojyu-Ryu kate na tekmovanjih v okviru Karate zveze Slovenije. 

Smo tudi uradni člani Karate zveze Slovenije (nacionalna panožna zveza), Športne zveze Brežice in International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association (I.M.G.K.A.) s sedežem na Okinawi (Japonska). Zaradi narave in organiziranosti svojega dela je klub 04.06.2010 od Ministrstva za šolstvo in šport pridobil za nedoločen čas »status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa«. 

V klubu treninge vodijo strokovno usposobljeni trenerji, ki so si izobrazbo pridobili na Fakulteti za šport v Ljubljani in v okviru usposabljanj, ki jih organizira Karate zveza Slovenije. Vsak trener pri Karate zvezi Sloveniji vsako leto opravi tudi ustrezni licenčni seminar, s katerim pridobi letno licenco za poučevanje karateja. Tudi sam klub skrbi za vsakoletno redno izobraževanje svojih trenerjev s področja Gojyu-Ryu karateja in to tako, da potujejo trenerji na Okinawo (Japonsko), kjer se učijo in izpopolnjujejo svoje znanje na sedežu (Hombu dojotu) I.M.G.K.A. (International Meibukan Gojyu-Ryu Karate Do Association), za svoje učence in člane pa vsako leto organiziramo tudi treninge in seminarje, kjer povabimo naše učitelje iz Okinawe v naš klub in tako lahko vsi delček originalnega znanja pridobijo iz prve roke naših učiteljev. 

Novi trenerski kader, ki se je izšolal za "vaditelji karateja": Aljaž, David in Petra

Letos smo tri tekmovalce kluba (ALJAŽ ŠUMLAJ, DAVID BAJS in PETRA PLANINC) poslali na šolanje pri Karate zvezi Slovenije in vsi trije so uspešno končali strokovno usposabljanje ter si tako pridobili naziv »vaditelj karateja – 1.stopnje«. Svoje pridobljeno znanje ter dolgoletne tekmovalne izkušnje bojo tako že v prihodnjem šolskem letu pričeli prenašati na vse člane kluba. Želimo jim dolgoletno trenersko delo, obilo užitkov v delu z mladimi ter ogromno volje in inovativnosti, ki jo bojo potrebovali na svoji trenerski poti.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic