Odličen nastop mladih karateistov karate kluba Brežice na 21. pokalu osnovnih in srednjih šol športne zveze Ljubljana 2015

Mladi tekmovalci karate kluba Brežice so se to nedeljo udeležili 21. pokala osnovnih in srednjih šol športne zveze Ljubljana, kjer je nastopilo 146 tekmovalcev iz šestnajstih klubov. 

Na tekmovanje so se odpravili Maja LaknerMartin JevševarSaša in Tjaša Petkovič ter Luka Cicvarić.

Tekmovanje v katah je odprl naš najmlajši tekmovalec Luka Cicvarić, ki mu je po slabem letu treniranje že uspelo priti do boja za bronasto odličje. Luka je med izvedbami Goju Ryu kat pokazal izjemno natančnost tehnik in borbenost, vendar je v zadnjem boju le moral priznati premoč izkušenejšemu nasprotniku in je tako za las zgrešil stopničke.

Barve KK Brežice so tokrat odlično zastopala naša mlada dekleta, ki so premagala vse tekmice in osvojila vsa tri najvišja mesta. Tjaša Petkovič je osvojila bronasto odličje, v finalu pa sta se pomerili klubski kolegici Maja Lakner in Saša Petkovič. Tokrat je v dvoboju za zlato odličje zmagala Maja. Dekleta so ponovno dokazala, da s trdnim delom in talentom postajajo redne dobitnice najvišjih priznanj.

V kategoriji mlajših dečkov je na koncu nastopil še Martin Jevševar, ki je dokazal napredek in se prebil vse do boja za bronasto odličje, vendar je pri izvedbi zelo zahtevne Goju Ryu kate žal za trenutek izgubil ravnotežje in tako moral priznati premoč tekmecu.

Zahvala vsem sponzorjem, ki našim mladim tekmovalcem omogočajo treninge in udeležbe na tekmovanjih ter krepitev športnega duha. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic