Osem odličij za Karate klub Brežice na mednarodnem Pokalu Žalca 2017

V soboto, 4. 3. 2017, je v Žalcu potekal 15. mednarodni karate turnir Pokal Žalca 2017, ki se ga je udeležilo 343 tekmovalcev iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Skupaj so opravili 435 nastopov. Karate klub Brežice je zelo uspešno zastopala 8-članska ekipa, ki je domov prinesla 4 zlata, 3 srebrna in eno bronasto odličje.

V katah so se najprej pomerile 9-letne malčice. Iz KK Brežice sta nastopili Maja Lakner in Sara Marija Lavrič. Obe sta nastopili zelo odločno in se vsaka po svoji strani v treh kolih prebili v sam finale, kjer sta se kot najboljši tekmovalki turnirja pomerili kar med seboj. Obe sta pokazali zelo veliko tehničnega znanja, elegance, moči, borbenosti in veliko nadarjenost za karate. V finalu sta nastopili vsaka po najboljših močeh in tokrat je z rezultatom 3 : 2 zmaga pripadla Maji Lakner, ki je bila tehnično za las pred klubsko kolegico Saro. Maja je postala zmagovalka, Sara pa je osvojila srebrno odličje. Obe sta se objeli in takoj skupaj še s Tjašo Petkovič pričele s pripravo za ekipni nastop v kata timu. Glede na to, da je brežiški kata tim sestavljen iz vrhunskih mladih talentov, ki veliko trenira, je brez težav ponovno zmagal in dekleta so dobila še eno zlato odličje.

V katah sta za Karate klub Brežice nastopili še reprezentantka Slovenije in velika vzornica vsem ostalim Brežičanom Nastja Galič v kategoriji članice nad 18 let in veteranka Metka Galič v kategoriji +35 let. Nastja Galič je na tem tekmovanju s katama Annan in Suparimpei ponovno suvereno zmagala in pokazala, da je res izjemna slovenska katašica, ki se je na to tekmo prijavila kot trenerka mlajšim in kot na pripravo za Karate 1 svetovni pokal, ki bo naslednji vikend v Sloveniji. Metka pa je osvojila srebrno odličje in kar nekaj pohval za izvedbo najtežjih stilskih Goyju Ryu kat, kar je v starejših letih že pravi podvig.

Popoldan so tekmovalci po vodstvom trenerja Saša Vaša nastopili v športnih borbah. Tjaša Petkovič, ki je nastopila v kategoriji malčice pod 30 kg, se že drugi teden zapored vrača z zlato medaljo. V finalu je precej višjo nasprotnico gladko premagala s kar 6:0 in pokazala, da se razvija v zelo perspektivno in neustrašno mlado borko. Tako v tehničnem kot v taktičnem smislu lepo napreduje. Tjaša si je tako ta dan obesila okoli vratu še eno zlato medaljo. Saša Petkovič je nastopila v kategoriji deklice nad 40 kg in v polfinalu slavila z 2 : 1 ter suvereno opravila z nasprotnico. V finalu je povedla z 2 : 0, a zaradi treh kontaktov morala prekiniti z akcijami v glavo, kar je posledično vodilo do dveh nožnih akcij nasprotnice in žal neulovljivega rezultata. Na koncu je bila zasluženo druga. 

Sebastijan Lašič je nastopil v kategoriji mlajši kadeti – 50 kg in v prvem krogu izgubil s kasnejšim finalistom, predvsem zaradi pomanjkanja pozornosti in prepoznih reakcij. V repasažnem boju je pokazal eno svojih najlepših in tehnično dovršenih borb doslej. Izkoristil je svojo konstrukcijo, povedel in zrelo držal rezultat, hkrati pa je učinkovito kaznoval nasprotnikove napake v lovljenju zaostanka, kar je na koncu kronal z nožno akcijo. Kljub trem kontaktom je borbo za bron dobil s kar 8:0.

Ivana Lukič se je v najbolj množični konkurenci kadetinj nad 54 kg soočila z nasprotnico iz Italije in v srčni borbi sicer morala priznati premoč. Njena borba je razkrila še veliko rezerv in pomanjkljivosti, ki jih bo potrebno odpraviti na treningih, zagotovo pa bo njen trud v prihodnosti obrodil sadove. Ivana je velik talent, trenira petkrat na teden in zato lahko od nje kmalu pričakujemo vrhunske rezultate ter vabilo v slovensko reprezentanco.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic