OSEM ZMAG IN DRUGO MESTO V SKUPNEM SEŠTEVKU MED VSEMI UDELEŽENIMI KLUBI NA 2.DRŽAVNO POKALNEM TEKMOVANJU V LUCIJI

V nedeljo, 19. 5. 2024, je v Luciji potekalo drugo pokalno državno tekmovanje, ki se ga je udeležilo kar enaindvajset tekmovalcev Karate kluba Brežice. Po osvojenih 8 zlatih, 1 srebrnem in 6 bronastih odličjih se je brežiški klub v skupnem seštevku izmed vseh 52 sodelujočih klubov uvrstil na sijajno drugo mesto.

Image title

Prvo zlato medaljo je suvereno z dovršenimi nastopi brez izgubljene točke osvojila talentirana Gaja Štern v kategoriji kate najmlajše (do 8 let). V tej kategoriji sta pogumno in odločno nastopili tudi Amelie May in Evelyn Joy Žičkar, ki sta osvojili bronasti medalji. Kasneje so vse tri suvereno nastopile tudi v kategoriji kata ekipno najmlajše, kjer so osvojile drugo zlato medaljo za brežiški klub.

Image title

Za najmlajšimi, ki so tekmovanje pričele na najboljši možni način, so v kategoriji kate malčice (do 10 let) nastopile Mia Kajtna, Megi Cicvarič in Vanessa Tomažin Volčanjšek. Slednjima je kljub odlično izvedenima nastopoma zmanjkalo malce športne sreče, zato tokrat nista posegli po odličjih. Mia Kajtna pa je z energičnimi nastopi po vrsti premagovala nasprotnice, zaustavila jo je šele kasnejša finalistka, ki je Mio popeljala v repasažni boj za bronasto medaljo, ki se ji je žal za las izmuznila.

Megi Cicvarić, Mia Kajtna, Gaja Štern in Eva Strgar so nastopile tudi v kategoriji ekipnih kat malčice (do 10 let), kjer so v finalu premagale ekipo iz Radgone in zanesljivo osvojile zlato odličje.

Image title

Na drugem tatamiju je medtem v kategoriji kate malčki (do 10 let) nastopal Taj Skukan, ki se je pomeril z izkušenejšim nasprotnikom iz Velenja. Kljub odločni in srčni izvedbi kate Taju tokrat ni uspelo poseči po odličju.

V kategoriji kate deklice (do 12 let) sta nastopili talentirani in prizadevni Sofia Popijač in Eva Strgar. Eva je s svojimi natančnimi in izjemno močnimi izvedbami kat prepričala sodnike in je napredovala vse do finala, kjer se je pomerila s tekmovalko iz Velenja. Na koncu je osvojila odlično drugo mesto in si nadela srebrno medaljo. Sofia je z odličnim nastopom premagala močno nasprotnico iz Karate kluba Seki, nato pa je žal morala priznati premoč tekmovalki iz Radeč, ki pa Sofie ni popeljala v repasažni boj za bronasto medaljo.

Image title

Sofia Popijač, Eva Strgar in Mia Kajtna so odlično nastopile tudi v kategoriji kata ekipno deklice, kjer so osvojile bronasto medaljo.

Gašper Štern je nastopal v najštevilčnejši kategoriji kate dečki (do 12 let), v kateri se je pomerilo kar 28 tekmovalcev. Gašper je nastopil odločno in energično. Z izvedbama šolskih kat je brez izgubljene točke gladko napredoval dva kroga. V tretjem pa je kljub lepi izvedbi mojstrske kate moral priznati premoč nasprotniku iz Karate kluba Seki, ki je nato izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu, zato Gašperja žal ni popeljal do repasaža in boja za bronasto medaljo.

Medtem je v kategoriji kat mlajši kadeti (do 14 let) nastopil novinec v tej kategoriji, Niko Cicvarić. S smolo pri žrebu se je že v prvem krogu pomeril z izkušenejšim tekmovalcem iz Velenja, zmagovalcem prve pokalne tekme. Niku žal ni uspelo priti do boja za medalje.

Gašper in Niko sta kasneje skupaj z Aljošo Sotelškom in Urbanom Gregorevčičem nastopila v kategoriji kata ekipno mlajši kadeti, kjer so zasedli peto mesto.

Aria Zofič, Angelika Li Žičkar, Sinja Bončina in Kim Kerin so nastopile v kategoriji kat mlajših kadetinj (do 14 let). Aria in Angelika Li Žičkar sta se v repasažu borili za bronasto medaljo. Na koncu je Aria zasedla odlično šesto mesto, Angelika Li pa sedmo. Sinji in Kim tokrat ni uspelo priti na stopničke. Dekleta so nastopila tudi v kategoriji kate ekipno mlajše kadetinje, kjer so osvojile bronasto odličje.

Image title

Luka Cicvarić je blestel in ponovno izstopal v kategoriji kate mladinci, v kateri je z nizanjem dobljenih bojev osvojil četrto zlato medaljo za brežiški klub.

Zmago si je z izvrstnimi nastopi med mladinkami priborila izjemna Maja Lazanski, ki je v svojo in v zbirko zlatih odličij brežiškega kluba primaknila še eno. Maja Lakner in Santeja Ivnik sta si s prav tako odličnimi nastopi priborili repasažna boja, v katerem je Laknerjevi uspelo osvojiti bronasto medaljo. Slednja pa se je tokrat Santeji izmaknila. Vse tri so suvereno nastopile tudi ekipno. Tako v kategoriji mladink kot med članicami so z atraktivnim nastopom osvojile odlično prvo mesto in si okoli vratu nadele kar po dve najžlahtnejši medalji.

Image title

V popoldanskem delu tekmovanja so nastopili naši štirje najboljši borci – Aljoša Sotelšek, Urban Gregorevčič, Taj Skukan in Vanessa Volčanjšek Tomažin. Slednja je v kategoriji kumite malčice do 36 kilogramov osvojila zlato medaljo. Taj Skukan je nastopil med malčki do 39 kilogramov in osvojil odlično peto mesto. Aljoša Sotelšek pa se je boril v kategoriji mlajših kadetov do 40 kilogramov, vendar tokrat ni posegel po odličjih. Urban Gregorevčič je v kategoriji mlajših kadetov do 50 kilogramov osvojil bronasto odličje.

Skupno je Karate klub Brežice osvojil kar petnajst odličij in se je v skupnem seštevku izmed vseh 52 sodelujočih klubov uvrstil na sijajno drugo mesto v skupnem seštevku, kar je priznanje kvalitetnemu in predanemu delu tako tekmovalcev kot trenerjev. Tokrat so tekmovalce spremljali trenerji Christian Kajtna, Franc Bajs, Darko Cicvarić in Andrejka Dvornik, ki so s prikazanim znanjem svojih varovancev zelo zadovoljni. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sponzorjem in podpornikom, ki nam omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, SOLTEC, ARTISK in ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic