Pet odličij za Karate klub Brežice na mednarodnem tekmovanju v Velenju

To soboto je Karate klub Velenje organiziral 11. mednarodni katare turnir Pokal Nestla Žganka, ki so se ga udeležili tekmovalci iz šestih držav in skupaj opravili 560 nastopov. Karate klub Brežice je zaradi bolezni v klubu zastopala okrnjena sestava sedmih tekmovalk, ki pa so kljub vsemu domov prinesle kar pet odličij, od tega tri strebrna in dve bronasti. Srebro so osvojile ekipa deklic v kata timu do 11 let, Nastja Galič v katah članice in Saša Petkovič v bojih deklic do 10 let, bron pa Sara Marija Lavrič v borbah deklic do 10 let ter Kaja Omerzo v borbah članic open kategorija. Tekmovalke je tokrat vodila Metka Galič.

V kategoriji kate deklice posamezno pod deset let so nastopile Sara Marija Lavrič, Tjaša Pekovič in Maja Lakner. Maja je nastopila premalo odločno in je klub lepim tehnikam izpadla že v prvem krogu podobno kot Tjaša Petkovič, ki pa je dobila priložnost v repasažu in osvojila 7. mesto. Sari Matiji Lavrič se je uspelo prebiti v drug krog, kjer pa je nepričakovano izgubila dvoboj proti tekmovalki iz Velenja in ostala brez vidnejše uvrstitve. Mladih karateistk to ni ustavilo, ampak so se kmalu zbrale in v kata timu do 11 let osvojile odlično drugo mesto, v finalu so jih premagale le mnogo starejše tekmice iz Bosne.

Uspeh mladih katašic je dopolnila tudi njihova vzornica in učiteljica, reprezentantka Slovenije Nastja Galič , ki je v treh kolih vrhunsko izvedla Kururunfo, Annan in Suparimpei. Do finala je gladko zmagala vse nasprotnice s 5 : 0, v finalu pa ji je zmago prisodil le hrvaški sodnik,  slovenski sodniki pa so glasovali za odlično Mašo Simonič, dobitnico srebrne medalje na zadnjem mladinskem EP.  Nastja je tako osvojila drugo mesto.

V katah je lepo nastopila tudi Nika Omerzo, ki je v prvem kolu premagala Satler Aljošo, v drugem pa izgubila proti Avstrijki Dumfart Pii in ni dobila priložnosti v repasažu. Nika je tako kot Nastja zaslužna tudi za to, da sta tokrat v bojih prvič nastopili Sara Marija Lavrič in Saša Petkovič in sicer v združeni kategoriji deklic do 10 let. Obe sta pokazali zelo veliko poguma in borbenega talenta in že na svojem prvem tekmovanju v bojih osvojili medalji. Sara je bila tretja, Saša pa druga, z dejstvom, da je zmago po dolgem vodstvu zaradi neizkušenosti izgubila v zadnji sekundi, ko je prijela brco v telo in izgubila z 2 : 1. Obe naši borki sta bili zadovoljni in pripravljeni na nove izzive takoj, ko bo mogoče.

V večernem delu je v dveh kategorijah nastopila naša najstarejša borka in članica razširjene reprezentance Slovenije Kaja Omerzo. Do medalje se ji je uspelo prebiti v kategoriji članice open, kjer je po dobrem nastopu osvojila  tretje mesto in bronasto odličje. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic