Pet zlatih medalj in po ena srebrna ter bronasta na mednarodnem tekmovanju Trbovlje open 2023

V soboto, 2. 12. 2023, je v Trbovljah potekalo močno mednarodno tekmovanje v karateju. Udeležili so se ga 403 tekmovalci iz kar 8 držav. Karate klub Brežice so tokrat odlično zastopali mladi perspektivni tekmovalci: Sofia Popijač, Eva Strgar, Gaja Štern, Gašper Štern, Niko Cicvarić, Santeja Ivnik, Maja Lakner, Maja Lazanski in Luka Cicvarić. Z osvojenimi petimi zlatimi medaljami, eno srebrno in eno bronasto so domačemu klubu izmed 60 sodelujočih klubov v skupnem seštevku priborili odlično peto mesto.

Image title

Najprej so na tatami stopile Santeja Ivnik, Maja Lakner in Maja Lazanski, ki so z atraktivnim in zelo prepričljivim nastopom v kategoriji kata ekipno kadetinje-mladinke osvojile prvo zlato odličje pred Karate klubom Seki in Karate klubom Trbovlje.

Image title

V absolutni kategoriji najmlajših deklic je nastopila šestletna Gaja Štern, ki je s suvereno in prepričljivo izvedbo gladko napredovala vse do finala, kjer je naletela na izkušenejšo tekmovalko iz Karate kluba Velenje in ji morala priznati premoč. Gaja je zasluženo osvojila srebrno medaljo.

Image title

Eva Strgar je v absolutni kategoriji malčic nastopila odločno in tehnično pravilno, vendar je z nekoliko smole pri žrebu, kjer se je že v prvem krogu pomerila s kasnejšo zmagovalko, tokrat ostala brez vidnejše uvrstitve.

V absolutni kategoriji malčkov je ponovno zablestel Gašper Štern. S silovito in precizno izvedbo kat je vedno znova prepričal sodnike in napredoval iz kroga v krog. V finalu se je pomeril s tekmovalcem iz Karate kluba Rogaška in si s prepričljivo zmago (4:1) priboril zlato medaljo.

Image title

Odlična mlada tekmovalka Sofia Popijač je nastopila v absolutni kategoriji deklic in v prvem krogu z energično in tehnično natančno izvedbo kate suvereno premagala nasprotnico iz Karate kluba Kovinar. V naslednjem krogu je morala premoč priznati kasnejši zmagovalki, žal pa tudi v repasažu tekmici iz Hrvaške.

V najštevilčnejši kategoriji dečkov absolutno sta tokrat nastopila Niko Cicvarić in Gašper Štern, vendar pa se je obema kljub odločnemu in borbenemu nastopu napredovanje v naslednji krog za las izmuznilo.

Talentirani reprezentantki Slovenije Maja Lazanski in Maja Lakner sta bili tudi tokrat zelo uspešni. Nastopili sta v kategoriji mladink. Obe sta se s silovitima izvedbama kat uvrstili v naslednji krog, Maja Lazanski celo z najboljšo oceno njene polovice žreba. Po brezhibnem nastopu se je Maja Lazanski z oceno 24.40 uvrstila v finale, kjer se je pomerila z Elmo Lišinovič in jo z oceno 24.90 suvereno premagala ter zasluženo osvojila zlato medaljo. Njena klubska kolegica Maja Lakner se je prav tako prepričljivo in z dovršeno izvedbo kate uvrstila na odlično tretje mesto in osvojila bronasto odličje.

Image title

Tudi tokrat je blestel najboljši slovenski mladi kataš Luka Cicvarić, ki iz tekme v tekmo navdušuje s svojimi mojstrskimi izvedbami kat. Tako med kadeti kot med mladinci je premagal vse tekmece in osvojil kar dve zlati odličji ter ponovno postal najuspešnejši brežiški tekmovalec.

Image title

Za zaključek je v kategoriji kata kadetinje nastopila perspektivna Santeja Ivnik, ki navdušuje s svojim napredkom iz tekme v tekmo. Tokrat se je z zbranim in tehnično dovršenim nastopom uvrstila v četrt finale, na koncu pa zasedla odlično sedmo mesto.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem sponzorjem in podpornikom, ki nam omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, ARTISK, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, INŽENIRING BIRO.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic