Petra in Nastja v okviru reprezentance Slovenije na velikih mednarodnih turnirjih

V okviru priprav karate reprezentance Slovenije na letošnje svetovno člansko in mladinsko prvenstvo, se borka Petra Planinc in katašica Nastja Galič iz Karate kluba Obzorje Brežice udeležujeta največjih svetovnih turnirjev v Evropi.

Zadnji vikend v septembru sta v okviru Premier lige nastopali v nemškem Hanau pri Frankfurtu, kjer sta nabirali nove točke za vidnejšo uvrstitev na WKF rang listi. Petra Planinc je že na svojem prvem tako velikem tekmovanju v prvem kolu premagala Portugalko Silvo Gizelo z 1 : 0, v drugem pa je morala priznati poraz proti Madžarki Juhasz Nikolett, ki jo je premagala z rezultatom 0 : 2. Petra je tako prišla do prvih točk in uvrstitve na WKF lestvico.

Nastja Galič, ki je bila doslej edina Brežičanka na WKF lestvicah,  je v Hanau nastopila med najboljšimi svetovnimi katašicami in v prvem kolu naletela na 13. uvrščeno s svetovne lestvice Belorusinjo Sviatlano Yermakovo, ki pa se ni pustila presenetiti in je Nastjo izločila iz nadaljnega boja.

Petra Planinc in Nastja Galič (članske reprezentantke Slovenije)

Prvi vikend v oktobru pa sta obe v okviru reprezentance nastopili na turnirju Croatia Open v Reki.  Petra je tekmovala v borbah mlajših članic pod 55 kg. V prvi borbi je tekmovala proti Hrvatici Pauli Andričević in po enakovrednem boju za las izgubila z rezultatom 2 : 3. Borila se je dobro in sproščeno, kar kaže na vse boljšo formo, ki bo prav gotovo kmalu prinašala vrhunske rezultate .

Nastja je tekmovala v katah v kategoriji mladink in mlajših članic do 21 let. Med mladinkami je v prvem krogu rezultatom 5 : 0 izločila reprezentantko Madžarske Doro Sboraly, v drugem pa z rezultatom 2 : 3 za las izgubila proti najboljši reprezentantki Srbije Aleksandri Gagič. V kategoriji mlajših članic je Nastja prvi dvoboj proti Hrvatici Dolores Jurič dobila, drugega, proti odlični Srbkinji Bojani Mladežič pa tesno izgubila.    

Naslednji vikend se bodo reprezentanti Slovenije udeležili finala Premier Lige v Salzburgu, kjer bodo ponovno v družbi vseh najboljših svetovnih zvezd, med katerim bodo ponovno tudi predstavniki Karate kluba Obzorje Brežice, na kar smo lahko izjemno ponosni, saj v klubu omogočamo rekreacijo ljubiteljem karateja vseh starosti pa tudi izjemne dosežke in vrhunske rezultate najboljšim tekmovalcem.

Ponosni pokrovitelji nastopov brežiških karateistk Petre in Nastje v slovenski reprezentanci[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic