Predstavitev karateja v vrtcu Levček pri OŠ Podbočje

Minuli petek je bil predstavnik in trener našega kluba Darko Grozdina povabljen, s strani vzgojiteljice Margarete Lešnik, na predstavitev karateja v vrtec Levček pri OŠ Podbočje. Na predstavitvi so sodelovali otroci višjih starostnih skupin. Predstavitev je bila organizirana v štirih skupinah po 10 otrok. V zadnji skupini, pa se je pridružil vadbi tudi cel tretji razred OŠ Podbočje v okviru športne vzgoje.

Na predstavitvi je bila predstavljena veščina karateja, njegova zgodovina in njegov vzgojni namen na način, ki ga vadimo v Karate klubu Obzorje Brežice. Otroci so se naučili osnovno obrambno  tehniko ˝uke˝, osnovni udarec ˝tsuki˝ in brco ˝geri˝. Prikazani so bili tudi padci. Enega od padcev so vadili tudi otroci.

Za konec in za dokončno predstavo o karateju je bila otrokom demonstrirana tudi kata višjega razreda ˝Seipai˝. Predstavitev in vadba se je zaključila tudi s tradicionalnim pozdravom v ˝seizi˝.

Predstavitev in sama vadba je pri otrocih vzbudila veliko zanimanja in navdušenja, kar se odraža z njihovim odzivom še teden dni po izvedbi predstavitve.

Več o prednosti in koristi vadbe karateja za otroke in odrasle si preberite na naslednji povezavi:  VADBA KARATEJA

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic