Predstavniki Karate kluba Obzorje Brežice nastopili na najmočnejšem turnirju v tem delu Evrope

V bližnjem Samoboru so minuli vikend doživeli pravo invazijo karateistk in karateistov iz cele Evrope, statistike pa povedo več od tisoč besed – 17 držav, 186 klubov in 1587 tekmovalcev. Ko zadnji številki pripišemo še nekaj sto trenerjev in sodnikov, polne tribune gledalcev, ki so na tekmovalnem prizorišču vztrajali dnevno več kot deset ur, lahko razglasimo dogodek za festival karateja. Razloge za tako številčno manifestacijo lahko najdemo v dolgoletni tradiciji (turnir  organizirajo že 23 let) in odličnem sodelovanju lokalnih oblasti s cenjenim Karate klubom Samobor, ki vnaša v to regijo svetovne standarde in trende v razvoju tekmovalnega karateja. Za Karate klub Obzorje Brežice je to velik privilegij, saj najboljši tekmovalci dvakrat tedensko trenirajo z najboljšimi hrvaškimi karatekami (med njimi tudi številnimi hravaškimi reprezentanti).

Kljub trdemu delu ter zgodovinskemu uspehu, ki so ga članice in člani Karate kluba Obzorje dosegli na zadnjem državnem prvenstvu, jim je športna sreča tokrat obrnila hrbet – ostali so praznih rok. Čeprav se vsak dober športnik najprej vpraša, ali je dal vse od sebe (tovrstna analiza in samorefleksija sledi na bodočih treningih), lahko kot objektivno olajševalno okoliščino izpostavimo epidemijo gripe, ki je načela zdravje brežiške ekipe (Hana Suša je obležala doma). Slednjo so prvi tekmovalni dan sestavljali Kaja Omerzo, Katja Bajs, Kaja Budič in Jure Čudič (vsi v bojih) ter drugi dan Aljaž Šumlaj, David Bajs, Nastja Galič, Žiga Suša in Nika Omerzo (v katah), Nika Omerzo in Dejan Debelak (v bojih).

Poudariti je potrebno, da ni šlo zgolj za številčno, temveč tudi kakovostno tekmovanje – bližina kadetskega in mladinskega evropskega prvenstva v Lizboni, ki se ga bo v prvem februarskem vikendu udeležila tudi predstavnica Karate kluba Obzorje Brežice Nastja Galič, je botrovala cvetoberu evropske karate elite. Nastja se je ravno z namenom pridobivanja dragocenih izkušenj poleg nastopa v skupini mladink pomerila tudi s seniorkami. Nanizala je nekaj uspešnih krogov, vendar je tokrat ostala brez kolajne, je pa med članicami zasedla 5.mesto.

Tri odlične nastope in zaporedne zmage v bojih je prikazal tudi Dejan Debelak. Bil je neustrašno bitko praviloma višjih tekmecev, točke pa je dosegal iz različnih situacij, kar priča o njegovi nadarjenosti in predvsem srčnosti, ki na koncu dela razliko med povprečnimi in odličnimi. Žal je Dejanu v polfinalu zmanjkal kanček sreče (boj je izgubil z 1 – 0), kar je brežiškega borca, željnega zmage, vrglo iz tira do te mere, da se ni mogel več zbrati v repasažni borbi. Ostal je brez medalje, vendar ima njegova uvrstitev na 5.mesto velik sijaj, saj je svojo tekmovalno pot pričel šele točno pred enim letom na istem karate turnirju – 22. Grand Prix Croatia.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic